Aurelijus

Kauniečio Aurelijaus Visagurskio draugystė su dviračiu tęsiasi jau daugiau nei dešimtmetį. Per tą laiką vyras pakeitė 5 dviračius ir išbandė maršrutus ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje. Šiemet jo suburta komanda tapo „Like Bike“ 300 000 km iššūkio nugalėtoja.

Visagurskis draugystę su dviračiu pradėjo 2004 metų pavasarį. Tuomet vyras kovojo su viršsvoriu, o į žmonos raginimus svorio mažinimui pasitelkti važinėjimą dviračiu mojo ranka. Vėliau dviratį prisijaukinti pradėjo kelionės į žvejybą. Laikui bėgant keliavimo maršrutai prasiplėtė nuo žvejybos iki laisvalaikio kelionių, kurios padėjo ištirpdyti nereikalingus kilogramus. Dviratis tapo ne tik Aurelijaus sveikatingumo šaltiniu, bet ir mylimiausia laisvalaikio veikla.

Per dešimt metų Aurelijus pakeitė penkis dviračius. Šiandien jis važinėja meistro specialiai jam surinktu dviračiu ir jį naudoja kaip pagrindinę savo transporto priemonę.

„Jam nebaisūs vieškeliai, smėlėti keliai, pievų takai, ir žinoma, juo važiuoju į visus miesto renginius, pas draugus, apsipirkti, į parodas“, – pasakojo Aurelijus.

„Like Bike“ dviračių iššūkiuose komandos „Vietiniai“ kapitonas dalyvauja jau trečius metus. 2017 m. jis subūrė draugus į komandą, kuriai pavyko užimti 3-iąją vietą įmonių įskaitoje. Pernai Aurelijus prisijungė prie žmonos Kristinos komandos. Šiemet „Vietinių“ kapitonas nebuvo nusiteikęs pralaimėti, tad į būrį surinko dviratininkus, kuriems rūpėjo bendras tikslas – užimti pirmąją vietą.

Komandos nariai buvo paskatinti atminimo ženkliukais, kuriuos kapitonas pagamino pirmąją iššūkio savaitę su drąsiu užrašu „Vietiniai 1-a vieta“.

„Komandą paskatino ir organizatorių skelbtas nuotraukų konkursas, kurį pavyko laimėti. Pajutome dėmesį, pajudėjome dviguba energija ir artimiausius konkurentus ilgą laiką lenkėme dvigubu skirtumu“, – pasakojo Aurelijus.

Pirmąją savaitę įteikti ženkliukai komandai buvo lemtingi: „Vietiniai“ tapo projekto lyderiais. Per gegužės mėnesį komandos nariai numynė 22,5 tūkst. km, o pats Aurelijus įveikė net 2,2 tūkst. km ir bendroje įskaitoje liko 4-as.

„Kiekviename šio iššūkio važiavime galima rasti po istoriją ar kelias. Aplankyta daugybė gražių miesto ir rajono vietų. Visas iššūkis su komanda buvo įdomus, linksmas ir didelis nuotykis“, – projektą prisimena A. Visagurskis.

Vyrui artimi ir dviračių maršrutai Kaune. Gyvendamas Akademijoje jis mielai vyksta rekreaciniais maršrutais į  Lampėdžius ir Kleboniškį. 2018 sausį Aurelijus per vieną dieną pravažiavo visais oficialiais Kauno dviračių takais ir tądien įveikė net 110 km.

„Like Bike“ kampanija kauniečius kviečia išbandyti 5 smagiausius vasaros maršrutus: „Karštas vasaros vakaras“, „Šeimos piknikas šile“, „Savaitgalio iššūkiai“ ir „Romantikų“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: