Kauno Rajone Karmėlavos seniūnijoje įsikūrusi Kauno laisvoji ekonominė zona

Kauno rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį pritarė, kad Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo UAB sumokėtų žemės nuomos mokestį už vieną iš LEZ teritorijoje esančių sklypų. Mokestis bus mokamas už likusį 97 metų nuomos laikotarpį.

Pagal trišalę sutartį su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, iš LEZ gautas lėšas Kauno rajono savivaldybė įsipareigoja pervesti šiai ministerijai. Pinigai bus panaudoti visuomenės poreikiams iš savininkų paimtai žemei LEZ teritorijoje išpirkti arba kitoms visuomenės reikmėms ir nestabdys tolesnio infrastruktūros vystymo.

Iš anksto sumokamo žemės nuomos mokesčio suma už ši konkretų sklypą siekia 342 579,75 Eur. Jį bendrovė turi sumokėti iki 2020 m. gruodžio 31 d., o pirmąjį įnašą žada pervesti jau šį rugsėjį.

Karmėlavos seniūnijoje įsikūrusi Kauno LEZ sparčiai plečiasi, čia veikia arba kuriasi daugiau kaip 30 įmonių, sukurta beveik 5 tūkst. darbo vietų.

Didžiausios pastarųjų metų investicijos susijusios su automobilių komponentų gamintojomis „Continental“ ir „Hella“. Spalio pradžioje Kauno LEZ bus atidaryta stomos priemonių gamybos kompanijos „Hollister“ gamykla.

Pasaulyje garsėja ir lietuviško kapitalo įmonės „Elinta“, „Kopa“, „Ryterna“, „Axioma Metering“, MTTC ir kitos.

Kauno LEZ įmonės moka valstybei mokesčius, kuria naujas darbo vietas, todėl svarbu, kad zonos plėtra nesustotų“, – pabrėžė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Zona netrukus bus sujungta su labai judria transporto arterija – valstybinės reikšmės magistraliniu keliu A6 Kaunas-Zarasai-Daugpilis. Iki kitų metų gegužės čia bus įrengta skirtingų lygių sankryža su viaduku ir jungiamuoju keliu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: