Kaunas.lt archyvo nuotr.

Prie pat Laisvės alėjos gyvenantiems kauniečiams trūko kantrybė. Vidiniame alėjos kvartale esantį jų kiemą kasdien savo automobiliais užgrūda vairuotojai, kurie nesibodi kelią kiemo link įveikti per pėsčiųjų zoną. Dėl nuolatinių konfliktinių situacijų pavargę kauniečiai kreipėsi į savivaldybę prašydami apmokestinti jų kiemą.

„Ir dieną, ir vakare vairuotojai, nepaisydami kelių eismo ženklų, atvažiuoja į mūsų kiemus per pėsčiųjų ir dviratininkų zonas, o pasistatę automobilius eina į kavines. Kadangi taikiai šios situacijos neįmanoma išspręsti, vienas iš būdų – kiemo apmokestinimas. Pastoviai užstatomi įvažiavimai ir konfliktai iš tiesų trukdo viso kvartalo gyventojams“, – pasakojo S. Daukanto gatvėje gyvenantis Augustinas.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras patvirtino, jog toks prašymas yra pasiekęs savivaldybę.

„Norint įgyvendinti šį kauniečių prašymą, reikėtų keisti tarybos sprendimą. Tokiu atveju kauniečių prašymu apmokestinus jų kiemą, namo gyventojai už parkavimą jame mokėtų simbolinį mokestį, o pašaliniai automobiliai – pilną nustatytą kainą“, – aiškino P. Keras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: