Kompiuteriniai žaidimai – sparčiai populiarėjantis laisvalaikio užsiėmimas, nukeliantis žaidėjų pramogas į aukštesnį lygmenį ir suteikiantis nepatirtų pojūčių. Žaidimų industrijos technologijos sparčiai tobulėja, todėl keičiasi žaidėjų poreikiai, ypatingai tų, kurių lentynas puošia fiziniai žaidimai. Nuotykiai patirti, o kadaise mėgti žaidimai, pakeisti naujais, dabar renka dulkes. „Eneba“, jau trečius metus rinkoje gyvuojantis startuolis, kviečia žaidėjus pasinaudoti proga atlaisvinti vietą namuose ir parduoti nebenaudojamus žaidimus, konsoles bei jų priedus bei pasiimti 5 eurų bonusą už pirmą pardavimą.

Sparčiai auganti rinka

2020-ųjų lapkričio mėnesį industrijos galiūnės „Microsoft“ ir „Sony Interactive Entertainment“ išleido ilgai lauktas devintosios kartos konsoles – „Xbox Series X“ ir „PlayStation 5“. Šis įvykis sukėlė audringą žaidėjų bendruomenės reakciją tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Netrukus po to, 2021-ųjų sausio mėnesį Lietuvoje startavo naujausias „Eneba“ komandos projektas – platformos funkcionalumas įgalinantis vartotojus įsigyti bei parduoti septintosios, aštuntosios ir devintosios kartos „Nintendo“, „Microsoft“ ar „Sony“ fizinius žaidimus bei žaidimų įrangą.

Kaip ir žaidimų paklausa, norinčių parduoti nebenaudojamus žaidimus skaičius auga pastoviu tempu. Spartus pardavimų bei pirkimų augimas aiškiai nurodo ir populiariausias prekes: šioms priklauso aštuntosios konsolių kartos naudoti „Xbox One“ žaidimai ir naudoti PS4 žaidimai. Būtent šių žaidimų paklausą smarkiai lemia ir devintosios kartos konsolėse įdiegta išplėtota atgalinio suderinamumo funkcija, kuri palaiko praeitos kartos žaidimus. Žaidėjai turintys dulkes renkančių, nebežaidžiamų žaidimų gali pasinaudoti šia nauja pardavimų platforms funkcija ir susigrąžinti dalį išleistų pajamų ar net užsidirbti papildomai.

Saugu bei paprasta parduoti

Pardavimo procedūra paprasta – svetainėje naujas vartotojas turi paspausti ‘parduok’ mygtuką, kuris nukreipia į prisijungimo bei prekės talpinimo puslapį. Tuomet tereikia sekti detalią instrukciją, paaiškinančią skelbimo talpinimo procesą ir apibrėžiančią, kokią informaciją apie prekę svarbu pateikti prieš ją parduodant. Siekiant paskatinti Lietuvos gyventojus parduoti nebenaudojamą žaidimų įrangą ar diskus, skelbimo talpinimas bei prekių siuntimas – nemokami. Be to, kiekvienam pardavėjui už pirmąjį pardavimą suteikiamas 5 eurų bonusas.

Projekto sėkmę lemia ne tik teikiami pardavimų pranašumai ar konkurencingos kainos, pritraukiančios vis daugiau pirkėjų, – saugi pardavimų aplinka, bei greitą apsipirkimo ar pardavimo patirtis taip pat ženkliai prie to prisideda. Pardavėjai, norintys parduoti nebenaudojamą fizinę prekę svetainėje, privalo pateikti tikslingą jos informaciją. Tokiu būdu užtikrinama, kad pirkėjai gautų prekes, atitinkančias patalpinto skelbimo informaciją. Kad užtikrinti saugią apsipirkimo patirtį, pardavėjui sumokėti pinigai sąskaitą pasiekia tik kai pirkėjas pasiima prekę ir patvirtina jos kokybę. Po kiekvieno sėkmingo pardavimo auga pardavėjo patikimumo rodiklis, kuris padeda pirkėjams pasirinkti norimą prekę iš pasiūlymų gausos. Taip užtikrinamas lygiavertis abiejų šalių dalyvavimas prekyboje.

Puikus būdas sutaupyti

Pardavimai Eneba.com svetainėje yra visiškai nemokami. Be jokių papildomų mokesčių pardavėjai gali greitai susigrąžinti dalį žaidimams išleistų pajamų, o galbūt ir užsidirbti papildomai. Gautus pinigus galima išleisti tiek internetinėje parduotuvėje, tiek pervesti į asmeninę sąskaitą. Žinoma, pirkėjų internetinėje parduotuvėje žemesnėmis kainomis laukia tūkstančiai skaitmeninių ir fizinių žaidimų prekių. Nuolat augantis prekių pasirinkimas vilioja rinktis, puikūs pasiūlymais stiprina norą pirkti, o galimybė parduoti nebenaudojamus žaidimus ir žaidimų įrangą kartu skatina prisidėti prie tvaresnės žaidimų ekosistemos.

Užsakymo Nr. KMC210046

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: