(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Baigėsi akcinės bendrovės “VST” organizuojamos akcijos “Su elektra draugauju, bet neišdykauju” rudens etapas. Jo metu “VST” komanda apkeliavo 30 Vakarų Lietuvos mokyklų.

Spalio mėnesį “VST” komanda lankė Vakarų Lietuvos mokyklas, kur pradinukams surengė originalią parodą – pamoką apie elektros ir egzotiškų gyvūnų keliamą pavojų, kai su jais netinkamai elgiamasi. Pamokos – parodos metu mažiesiems buvo vaizdžiai paaiškinta, kaip reikia tinkamai elgtis su elektra. Akcentuota, jog tiek su elektra, tiek su gyvūnais reikia mokėti elgtis, tuomet jie yra ne pavojingi, o naudingi.

Vaikai atidžiai klausėsi įdomių istorijų, mokėsi saugaus elgesio, smalsiai apžiūrinėjo gyvūnus. Pamokos pabaigoje visi pasižadėjo su elektra draugauti, bet neišdykauti.

Pedagogai šią energetikų iniciatyvą vertina ypač palankiai ir teigia, jog tokia vaizdinga pamoka pradinukams teikia ypatingos naudos:

“VST” organizuota didaktinio pobūdžio pamoka-paroda suteikė pradinukams reikalingų ir naudingų žinių bei pamokė atsargumo. Pateiktos elektros pavojaus ir egzotinių gyvūnų keliamos grėsmės sąsajos, puikiai atskleidė pagrindines saugaus elgesio taisykles. Džiugu, jog energetikai organizuoja tokią akciją ir moko vaikus su elektra elgtis tinkamai,” – sako Ligita Kukanauzienė, Šiaulių Vinco Kudirkos pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Sudalyvavę pamokoje mažieji paskatinti sukurti dainelių-eilėraščių apie tai, kaip jie saugosi elektros pavojų. Gruodžio 1 dieną “VST” komanda išrinks ir paskelbs vieną nugalėtoją. Nugalėtojo laukia nuostabus prizas – šeimos kelionė į vandens pramogų parką. Atsiųstus kūrinius galima rasti internetinės svetainės www.suelektradraugauju.lt skiltyje “Himno konkursas”.

2007 metais globos namų auklėtiniams “VST” surengė šviečiamojo pobūdžio pamokas – “Su elektra draugauju, bet neišdykauju”. Daugiau kaip 500 vaikų iš Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionų iš specialistų lūpų išgirdo, kaip reikia elgtis su elektra.

Pernai ir šiais metais akcija “Su elektra draugauju, bet neišdykauju” lankė Vakarų Lietuvos mokyklas. Per visą akcijos laikotarpį saugiai elgtis su elektra išmoko apie 20 tūkstančių Vakarų Lietuvos pradinukų.

Akcinė bendrovė “VST” ypač didelį dėmesį skiria vaikų supažindinimui su elektros teikiama nauda ir galimu pavojumi. “VST” pradinukams sukūrė elektroninę pamoką – žaidimą internete. Svetainėje www.suelektradraugauju.lt beveik 14 tūkstančių mažųjų žaisdami žaidimą pasimokė atsargumo ir įgijo svarbiausių žinių apie elektrą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: