algirdasbutkevicius.lt archyvo nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį išvyksta trijų dienų vizito į Briuselį, kur susitiks su Europos Sąjungos (ES)institucijų vadovais.

Antradienį premjeras Briuselyje susitiks su Lietuvos nuolatinės atstovybės ES darbuotojais, apsilankys Briuselio debatų klube, kur kalbėsis apie naujosios Vyriausybės iššūkius ir artėjantį Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai.

Trečiadienį planuojami Vyriausybės vadovo susitikimai su energetikos eurokomisaru Guntheriu Oettingeriu (Giunteriu Otingeriu), Europos Parlamento pirmininku Martinu Schulzu (Martinu Šulcu), Europos socialistų partijos generaliniu sekretoriumi Achimu Postu.

A.Butkevičius taip pat susitiks su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Hermanu Van Rompuy (Hermanu Van Rompėjumi), vakare ministrą pirmininką priims Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozas).

Ketvirtadienį Vyriausybės vadovas europines aktualijas ir pasirengimą pirmininkauti ES Tarybai per darbo pusryčius aptars su Europos Komisijos nariu Algirdu Šemeta.

Briuselyje A.Butkevičius taip pat pristatys pagrindines Vyriausybės veiklos kryptis, pirmininkavimo ES Tarybai planus ir pasiruošimo eigą.

“Pirmiausia bus pristatyti šitos Vyriausybės programos prioritetai, ką ji ruošiasi per ketverius metus nuveikti. Bus paliestas energetikos sektorius, suskystintų gamtinių dujų terminalas, atominės elektrinės uždarymo klausimai. Taip pat bus kalbama apie prioritetus pirmininkavimo metu, bus kalbama ir apie pasiruošimą arba ketinimą įsivesti eurą, taip pat bus paliesti ir Mastrichto kriterijai, o taip pat – ir kai kurie politiniai klausimai dėl kai kurių susitarimų pasirašymų, kurie yra numatyti pirmininkavimo metu, kada bus didžiulis forumas Lietuvoje lapkričio mėnesio pabaigoje, ypač tarp ES ir Ukrainos, nes EP pirmininkas M.Schulzas labai domisi šiuo klausimu ir tiesiog išskyrė kaip atskirą klausimą ilgiau padiskutuoti”, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė premjeras.

Lietuva pusės metų pirmininkavimą ES iš Airijos perims liepos 1 dieną. Šiuo metu planuojama surengti apie 3 tūkst. susitikimų Briuselyje ir Liuksemburge, Lietuvoje vyks apie 180 pirmininkavimo renginių, tarp jų – bent 16 ministrų lygio susitikimų.

Pirmininkaujanti šalis įpareigota vadovauti darbo grupėms, kuriose visų valstybių narių atstovai aptaria ES klausimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: