© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Didžiosios Britanijos nacionalinio transliuotojo BBC laidos apie automobilius “Aukščiausia pavara” (Top Gear) pagrindiniu vedėju taps Chrisas Evansas (Krisas Evansas), kuris pakeis skandalingai pasitraukusį Jeremy Clarksoną (Džeremį Klarksoną), bendrovė pranešė antradienį.

BBC informavo, kad 49 metų Ch.Evansas pasirašė trejų metų kontraktą vesti populiariausią pasaulyje dalykinę televizijos laidą, taip pat patvirtino, kad į ją nebegrįš buvę J.Clarksono bendradarbiai Jamesas May (Džeimsas Mėjus) ir Richardas Hammondas (Ričardas Hamondas), nors kelis mėnesius sklandė gandai, kad jie gali atnaujinti dalyvavimą.

J.Clarksonas buvo pašalintas iš laidos, kurią per savaitę pasižiūri apie 350 mln. žiūrovų 170 šalių, po to, kai jis šių metų kovą smogė į veidą savo prodiuseriui.

Viena BBC atstovė sakė, kad kartu su Ch.Evansu dirbsiantys kiti laidos vedėjai bus įvardyti “atėjus laikui”, o naujo sezono laidų kūrimas prasidės artimiausiomis savaitėmis.

“Esu sujaudintas, – sakė Ch.Evansas. – “Aukščiausia pavara” man yra mėgstamiausia visų laikų laida, kuriama grupės nuostabių protų, kuriems patinka automobiliai ir kurie supranta, kaip padaryti, kad itin sudėtingas darbas atrodytų smagus, nerūpestingas ir nereikalaujantis pastangų.”

Ch.Evansas garsėja kaip mašinų entuziastas, turintis įspūdingą brangių greitų automobilių, tarp jų retų “Ferrari”, kolekciją.

“Aukščiausios pavaros”, kurioje demonstruojami kaskadininkų triukai, automobilių bandymai kelyje, nuotykiai ir eksperimentai, ankstesnėse laidose buvo rodomi kai kurie Ch.Evanso kolekcijos automobiliai.

J.Clarksono kontraktas nebuvo atnaujintas, kai BBC vidinis tyrimas nustatė, kad laidos vedėjas panaudojo jėgą prieš prodiuserį Oisiną Tymoną (Oisiną Taimoną) po ilgo ir “triukšmingo” barnio. Kaip pranešama, tas kivirčas įsiplieskė, kai laidos vedėjas įtūžo negavęs karšto valgio po visą dieną trukusio filmavimo.

Per pusę minutės trukusias grumtynes J.Clarksonas kumščiu smogė O.Tymonui į veidą – prodiuseriui buvo prakirsta lūpa.

Populiarus 55 metų laidos vedėjas pranešė apie tą incidentą BBC, kai O.Tymonas kreipėsi į ligoninę.

J.Clarksono gerbėjai laiko jį tiesmukai kalbančiu paprastu žmogumi, o jo nemėgstantys – netašytu karštakošiu.

Daugiau negu milijonas žmonių pasirašė peticiją, raginančią jį gražinti į darbą.

Ilgesnė negu įprasta senosios komandos atsisveikinimo laida, kurioje bus parodytos paskutinės scenos, nufilmuotos dalyvaujant J.Clarksonui, J.May ir R. Hammondui, bus parodyta vėliau šį mėnesį.

Transliuotojo “British Broadcasting Corporation” komercinis padalinys “BBC Worldwide” iš “Aukščiausios pavaros” transliacijų per metus uždirba apie 50 mln. svarų (70 mln. eurų).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: