© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Verslininko Beno Gudelio įsigytos bendrovės “Snoras Media”, kuri valdo 34 proc. “Lietuvos ryto” žiniasklaidos grupės akcijų, vadovu tapo 42 metų Alanas Levinas.

Registrų centro duomenimis, “Snoras Media” generaliniu direktoriumi A.Levinas paskirtas spalio 15 dieną, jis pakeitė iki tol įmonei vadovavusį buvusį “Snoro” banko korporatyvinio verslo tarnybos viršininką Modestą Keliauską.

Pakeista ir “Snoras Media” valdyba – jos nariais tapo A.Levinas, Virginija Godelaitienė, kuri yra ir valdybos pirmininkė, bei Ieva Petrulytė. Prieš tai valdyboje dirbo M.Keliauskas, Andrius Mėlinis ir Gitanas Kancerevyčius.

A.Levinas vadovauja ir “Snoras Media” akcijas įsigijusiai B.Gudelio įmonei “BIG group”, jis yra bendrovių “Gedvinta” ir “Fragrances International” vadovas. A.Levinas anksčiau yra vadovavęs įmonei “AGprekyba”, buvo bendrovių “ABBInvest” ir “Gedvinta” akcininku.

“BIG group” spalio 11 dieną iš likviduojamo “Snoro” banko įsigijo 100 proc. “Snoras Media” akcijų, už kurias sumokėjo 10 mln. litų.

“Snoras Media” pernai patyrė 14 tūkst. litų grynųjų nuostolių, tuo tarpu 2011 metais įmonė buvo uždirbusi 19 tūkst. litų pelno. Registrų centrui pateiktoje bendrovės 2012 metų veiklos ataskaitoje nurodoma, kad pernai ji veiklos nevykdė ir pajamų negavo.

“Lietuvos ryto” žiniasklaidos grupė leidžia dienraštį “Lietuvos rytas”, savaitinį žurnalą “TV antena”, taip pat valdo naujienų portalą www.lrytas.lt, “Lietuvos ryto” televizijos kanalą ir “Lietuvos ryto” spaustuvę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: