Bagažinių turgus Kaune

Kaune antrus metus rengiamas Bagažinių turgus dalyvių skaičiumi sparčiai vejasi gilesnes tradicijas turinčius analogiškus renginius Vakarų Europoje.

„Anglijoje, kur bagažinių turgūs ypač populiarūs, susirenka iki 500, kartais ir daugiau automobilių. Mes, Lietuvoje pradėję Bagažinių turgų rengti praeitais metais, jau sulaukiame iki 300 prekiaujančiųjų“, – sako Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, rengiamo turgaus organizatorius Jonas Plenta.

Pasak jo, populiariausi Bagažinių turgūs būna vasarą, kai palankiausias oras ir žmonės turi daugiau laiko.

„Į Bagažinių turgų žmonės atvyksta parduoti ar mainytis daiktais, kurie jiems nebereikalingi. O atlaisvinti palėpes ir sandėliukus nuo tokio „turto“, apsispręsti, ko jau tikrai nebereikės juk užima nemažai laiko. Todėl šį šeštadienį Bagažinių turguje tikimės sulaukti ypač gausaus prekiautojų desanto“, – teigia J. Plenta.

Didelio dalyvių skaičiaus tikėtis leidžia ir šio renginio tema – vasara, atostogos. Šį kartą į Bagažinių turgų ypatingai yra kviečiami visi tie, kurie nori parduoti ar įsigyti nebenaudojamo, bet vis dar gero atostogų inventoriaus: pripučiamų baseinų, žaislų, meškerių, kamuolių, palapinių, lauko baldų. Taip pat vasarinių drabužių, knygų ir panašiai.

Bagažinių turgūs vyksta kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį, nuo balandžio iki spalio. Artimiausias Bagažinių turgus vyks birželio 11 d., šeštadienį, prekybos miestelyje „Urmas“. Už prekybos vietą mokėti nereikia.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: