D. Grybauskaitė - šis čempionatas Lietuvai yra iššūkis

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį (liepos 5 d.) priėmė 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato „EuroBasket 2011“ organizatorius ir Lietuvos krepšinio federacijos vadovus, su kuriais aptarė pasirengimą čempionatui.

„Šis čempionatas Lietuvai yra iššūkis, nes Europos vyrų čempionate pirmą kartą dalyvauja ne 16, o 24 šalys, todėl turime labai pasistengti, kad iš Lietuvos visi išsivežtų kuo geriausią įspūdį”, – sakė Prezidentė.

Šalis vadovė pabrėžė, kad pasirengimas Europos vyrų krepšinio čempionatui yra visos Lietuvos rūpestis ir atsakomybė, nes čempionato sėkmė – šalies garbės, prestižo ir įvaizdžio pasaulyje reikalas.

Valstybės vadovė su čempionato organizatoriais aptarė, kaip vyksta arenų įrengimas, kaip pasirengta užtikrinti viešąjį saugumą, kur bus apgyvendinti svečiai, kaip organizuota savanorių veikla, taip pat, kaip čempionatas išnaudojamas Lietuvos įvaizdžio stiprinimui.

„Džiaugiamės, kad šalies vadovė aktyviai domisi didžiausio Lietuvos istorijoje sporto renginio organizavimu ir supranta šio darbo svarbą, – sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas. – Taip pat džiugu, kad Prazidentūra teigiamai vertina mūsų profesionalų komandos darbą, kuris kartais nematomas, bet nepaprastai svarbus“.

Norą talkinti čempionato metu pareiškė apie 6 tūkstančius savanorių, iš kurių atsirinkta pusantro tūkstančio. D.Grybauskaitės teigimu, savanorių pagalba yra neįkainojama, tai vakarietiškos valstybės požymis.

Drauge su M. Špoku Prezidentūroje lankėsi „EuroBasket 2011“ ambasadorius Arvydas Sabonis, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, savanorių grupės vadovas Arnas Marcinkus, Vyriausybinės darbo grupės vadovas Raimundas Alekna.

Šalies vadovė teigė, kad čempionatui svarbiausia – arenų įrengimas. Pasak Prezidentės, tai – Lietuvos garbės klausimas, todėl šiems darbams teikiamas prioritetas, o atsakomybę už juos prisiimti turi ir statytojai, ir savivaldybės.

Organizatoriai užtikrino, kad pasiruošimas vyksta sklandžiai ir 95 procentai darbų – jau atlikta. „Likę pagrindiniai darbai – Kauno ir Klaipėdos arenų testavimas, – patikino M.Špokas. – Ruošiamės, laukiame čempionato. O vertinti viską norėtume po čempionato. Tikiuosi, kad viskas bus idealu“.

Valstybės vadovė palinkėjo šalies krepšinio rinktinei savo puikiu pasirengimu ir gražiomis pergalėmis džiuginti visos Lietuvos sirgalius.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: