© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Provincijos parduotuvės nenori tapti nemokamomis pinigų keityklomis – pasimokę iš latvių patirties verslininkai pirmosiomis sausio mėnesio dienomis ketina visiškai nedirbti.

Apie 500 kaimuose ir miesteliuose veikiančių parduotuvių vienijančios Lietuvos kooperatyvų sąjungos (“Lietkoopsąjungos”) vadovas Raimondas Koreiva “Lietuvos rytui” teigė, kad kai kurios parduotuvės kitų metų pradžioje laikinai bus uždarytos “dėl techninių kliūčių”.

“Jei prekybininkai paprasčiausiai neturės eurų grąžai, o pirkėjai dėl to skųsis, kelioms dienoms parduotuvės tikrai bus uždarytos, o darbuotojai išleisti atostogų “dėl techninių kliūčių”, – teigė jis.

Šešias parduotuves Kauno rajone valdantis ir irgi pirmosiomis sausio dienomis ketinantis nedirbti verslininkas Arturas Mackevičius dienraščiui pareiškė, kad pagalbos rankos neištiesusi valstybė tik pralaimės:kol bus uždarytos parduotuvės, nebus mokami mokesčiai, neuždirbs tiekėjai, ką ir kalbėti apie pačius pardavėjus.

Jo teigimu, parduotuvėms tuomet reikės daug grynųjų pinigų, todėl valstybė galėtų smulkiesiems verslininkams per bankus pasiūlyti nemokamų kreditų bent mėnesiui.

Verslininko nuomone, policijos pareigūnai pirmosiomis 2015-ųjų dienomis turėtų dažniau patruliuoti šalia kaimo parduotuvių. Mat jose grynųjų pinigų bus kaip niekada daug, o saugumas liks toks pat.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: