(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno sporto halėje Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse neleido suabejoti savo pranašumu ir užtikrintai įveikė „Alytaus“ krepšininkus – 97:65 (25:18, 27:9, 25:23, 20:15).

Tai buvo antroji žalgiriečių pergalė LKL pirmenybėse.

Mačui su „Alytum“ nebuvo registruotas Šarūnas Vasiliauskas, kuris dirba pagal individualią programą, bei Dainius Šalenga, kuriam treneriai leido pailsėti.

Nors pirmąjį tašką pelnė svečiai (0:1), vėliau penkiais taškais iš eilės atsakė Marcusas Brownas, o gražiu dėjimu aistruolius pradžiugino Mantas Kalnietis. Tai dar nebuvo viskas – baudas sumetė Mirza Begičius, o „Žalgiris“ įgijo didesnį pranašumą (9:1). „Alytaus“ trenerių štabas į tai reagavo žaibiškai, paprašydamas minutės pertraukėlės. Tai svečiams akivaizdžiai padėjo – iniciatyvos ėmėsi Vytautas Tatarūnas, kuris per trumpą laiką pelnė 11 taškų, sušvelnindamas skirtumą iki minimumo (12:13). „Žalgiris“ sugebėjo greitai atsitiesti: šešis taškus pelnė Martynas Pocius, keturis pridėjo Povilas Čukinas, o kėlinuko pabaigoje per varžovų rankas taikliai metė Adas Juškevičius ir M.Kalnietis. Tai leido po pirmųjų dešimties minučių Baltijos krepšinio lygos (BBL) taurės laimėtojams būti priekyje rezultatu 25:18.

Antrąjį ketvirtį „Žalgiris“ pradėjo demonstruodamas puikų puolimą ir geležinę gynybą: penkis taškus iš eilės įmetė M.Brownas, du kartus iš po krepšio atakas rezultatyviai užbaigė M.Begičius, o kartą savo progą išnaudojo A.Juškevičius – Kauno komanda spurtavo 11:0 bei galutinai pabėgo nuo persekiotojų (36:18). Nors vieną sėkmingą ataką alytiškiai surezgė, kai dvitaškį pataikė Andrius Aleksandrovas, vėliau „Žalgiris“ tik didino persvarą. Puikiai į žaidimą įsiliejo 6 taškus pelnęs Žygimantas Janavičius, prasiveržęs po krepšiu su pražanga bei įmetęs iš toli, o jam puikiai atakoje talkino M.Brownas ir M.Pocius. Įpusėjus mačui įtikinamas žalgiriečių pranašumas – 52:27.

Po pertraukos žaidimą ir toliau kontroliavo aistruolių aktyviai palaikomas „Žalgiris“. Gintaro Krapiko auklėtiniai greitai organizavo atakas, o „Alytaus“ krepšininkai paskui vikresnius varžovus gynyboje tiesiog nespėdavo. Po M.Kalniečio tolimo metimo aikštės šeimininkai įgijo 28 taškų persvarą (62:34), niekas nepakito ir per kelias kitas minutes – po M.Pociaus baudos metimų komandas vis dar skyrė tie patys 28 taškai (66:38). Kiek užstrigusiu šeimininkų puolimu pasinaudojo Saulius Kazevičius, pelnęs keturis taškus iš eilės (66:42), tačiau iš toli pataikė M.Kalnietis bei A.Juškevičius (72:44). G.Krapikas ketvirčio pabaigoje į aikštę išleido ir estą Siim-Sander Vene, kuris iškart atsidėkojo pelnydamas 5 taškus – 77:50.

Ketvirto kėlinuko pradžioje abi ekipos apsikeitė taikliais metimais – į S.Kazevičiaus ir M.Šilalės atakas taikliais dvitaškiais atsakė A.Juškevičius ir S.Vene (81:54). Po minutės gražiu dėjimu iš viršaus pasižymėjo Tadas Klimavičius, tačiau alytiškiai atakoje taip pat neklydo (83:59). Sužaidus puse ketvirčio pirmuosius savo taškus įmetė Povilas Butkevičius, vėliau baudas sumetė M.Pocius (88:60), atstatydamas didžiausią turėtą pranašumą. Likus trims minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos M.Kalnietis metimu iš vidutinio nuotolio „Žalgirio“ persvarą padidino iki 30 taškų (90:60). Per likusį laiką rezultatas beveik nepakito, o paskutinius taškus gražiu dėjimu iš viršaus po Ž.Janavičiaus perdavimo pelnė T.Klimavičius – 97:65.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais penktadienį, spalio 9 d., Kauno sporto halėje su Utenos „Juventus“ komanda.

„Žalgiris“: M.Pocius 16 (7 atk. kam.), M.Brownas 16, M.Kalnietis 14 (5 rez. perd.), Ž.Janavičius 10, A.Juškevičius 9, M.Begičius 8 (6 atk. kam.), S.Vene 7, T.Watsonas 5, P.Čukinas 4, T.Klimavičius 4, P.Butkevičius 4 (10 atk. kam.).

„Alytus“: V.Tatarūnas 22, S.Kazevičius 18, A.Aleksandrovas 12.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: