Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Bendra Valdovų rūmų automobilių parko vertė siekia daugiau nei trečdalį milijono litų. Tiek kainavo du “Mercedes Benz” automobiliai, rašo “Lietuvos rytas”.

Valdovų rūmų šeimininkai važinėja su liepą įsigytu 167 tūkst. litų vertės aštuonių sėdimųjų vietų automobiliu “Mercedes-Benz Viano”.

Rūmų administracija sako, kad tokios transporto priemonės prireikė vykdant itin aktyvią muziejaus parodinę, edukacinę bei švietėjišką, kultūrinę, mokslinę ir profesinio bendradarbiavimo veiklą.

Administracijos teigimu, 100 tūkst. litų iš sumos, išleistos naujam automobiliui, buvo skirta iš muziejaus uždirbtų lėšų už vykdomą veiklą, teikiamas kultūrines, edukacines, mokslines, konsultacines ir kitokias paslaugas, leidybos projektus. Likusią sumą sudarė per metus įstaigos sutaupytos biudžeto lėšos.

Pasak jos, tokio automobilio reikėjo ir dėl to, kad į įvairias tarnybines komandiruotes rūmų darbuotojai dažnai vykdavo savo asmeniniais automobiliais, už kurių nusidėvėjimą mokėdavo patys. Taip pat šis automobilis bus reikalingas įvairiems renginiams, kurie čia vyks Lietuvai pirmininkaujant ES.

Valdovų rūmai turi dar vieną “Mercedes-Benz” markės automobilį. Jis buvo įsigytas 2009 metais ir kainavo per 178 tūkst. litų.

Pasak rūmų administracijos, tai specializuotas transporteris, skirtas vežioti įvairius muziejinius eksponatus. Jis toks Lietuvoje vienintelis, todėl kartais nuomojamas kitiems šalies muziejams.

Valdovų rūmų statyba jau kainavo daugiau kaip 230 mln. litų.

Šiemet rūmai prašė dar 6 mln. litų, kad bent vieną jų dalį būtų galima beveik pabaigti prieš Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: