Jeigu Aguonėlė pasakė, kad verta kepti šią duoną, tai reiškiasi reikia nedvejoti ir iškart kepti,

nes kitaip ir būti negali, todėl, kad ji labai skani, drėgna,puri labai, ilgai nesenstanti, bet ir senti jai nėra kada, nes ir šilta ji spėriai “susitraukia” su kokiu pienu, net perpus:)) Ačiū širdele už receptuką:)

Raugui:

75gr.šiaulių miltų (812 tipo)
95gr.vandens
10gr.raugo starterio
Sumaišyti viską ir palikti rūgti prie 26C 12-16val., man užtruko ilgiau porą val.

Plikiniui:

90gr.manų kruopų
225gr.verdančio vandens
Kruopas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti brinkti 2-3val.(aš iškart dėjau kruopas į šaltą vandenį ir maišant užvirinau, taip ir manų košę verdu:) )

Tešlai:

raugo
plikinio
100gr.kvietinių miltų (550tipo)
70gr.šiaulių kv. miltų (812 tipo)
90gr.viso grūdo kvietinių miltų
9gr.druskos
8gr.alyvų aliejaus
gali prisireikti dar truputėlio vandens, kol tešla elastiška pasidarys, aš nematavau, bet dar pilstelėjau šiek tiek.
Druską ir aliejų padėti kol kas į šalį, kitus produktus dėti į kombainą ir apminkius, uždengus palikti ilsėtis 30min.Paskui suberti druską ir aliejų ir minkyti tešlą~10-12min.Uždengti ir kildinti 2,5val.prie 24-25C, kas 50min. ištampyti ir perlankstyti.Suformuoti kepaliuką ir dėti į kildinimo krepšelį, siūle į viršų.Kildinti 2-2,5 val.prie 24-25C temp.arba arba 8 val prie 10° arba 18 val prie 5°. Pas mane temp. buvo ~21, tai man sunkokai kilo, bet aš kildinau dar valandą ilgiau ir manau, kad gavosi normaliai.
Kepti gerai įk. orkaitėje su skarda iki 240C su garais, po 10min. garus išleisti ir pabaigti kepti~30min. prisukus karštį iki 200C.

Originalus įrašas tinklaraštyje Laikas į virtuvę

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: