(c) LKF arcyvo nuotrauka

Oficialus 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato  ambasadorius Arvydas Sabonis antradienį kelione į Slovėniją pradėjo seriją vizitų po šalis, kurios dalyvaus Senojo žemyno pirmenybėse. Šių vizitų tikslas – populiarinti “EuroBasket 2011” ir pakviesti į Lietuvą kuo daugiau užsienio sirgalių.

“Tai, kad savo turą pradėsime vizitu Slovėnijoje, yra simboliška. Slovėnai 2013 m. rengs Senojo žemyno pirmenybes”, – kalbėjo Europos pirmenybių organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

A.Sabonio kelionė buvo pristatyta specialioje spaudos konferencijoje Tarptautiniame Vilniaus oro uoste. Ten Olimpiečių ložėje taip pat buvo pasirašyta sutartis su “Birštono mineraliniais vandenimis”, pagal kurią šios lietuviškos kompanijos gaminamas vanduo “Vytautas” ir “Akvilė” tapo oficialiu “EuroBasket 2011” vandeniu.

Slovėnijoje Sabonis apsilankys specialioje vaikams rengiamoje krepšinio stovykloje “Playful Basketball” bei stebės Eurolygos rungtynes tarp Liublianos “Union Olimpija” ir Tel Avivo “Maccabi” komandų.

Po kelionės į Slovėniją Lietuvoje vyksiančių pirmenybių ambasadorius planuoja apsilankyti Vokietijoje, Rusijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Graikijoje, Ispanijoje ir Izraelyje. Šias keliones su “EuroBasket 2011” organizaciniu komitetu organizuoja Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai, Lietuvos Užsienio reikalų ministerija.

Rytis Sabas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: