© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai Šiauliuose išaiškino dvi biokuro gamybos bendroves, nelegaliai gyventojams pardavinėjusias daug medienos granulių.

Bendrovių vadovams pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo, o siekiant užtikrinti galimus civilinius ieškinius dėl nesumokėtų mokesčių valstybei, laikinai apribotos nuosavybės teisės į 540 tūkst. litų vertės bendrovių turtą, pranešė FNTT.

Pirminiais tyrimo duomenimis, per keletą mėnesių buvo parduota ne mažiau kaip 920 tonų medienos granulių ir gauta daugiau nei 0,5 mln. litų neapskaitytų pajamų, tačiau surinkti įrodymai leidžia daryti prielaidą, kad nusikalstamos veiklos mastas bus kur kas didesnis.

Tyrėjai nustatė, kad viena pelningai dirbanti bendrovė, pernai gavusi beveik 30 mln. litų pajamų už medinius padėklus ir apvadus, iš medžio pjuvenų gamino granules. Dalis jų buvo parduodama Europos Sąjungos valstybėms, kita – Lietuvoje, o pinigai už vietos rinkoje parduotą produkciją nebuvo apskaitomi.

Kita įtariamiesiems priklausanti granulių gamybos bendrovė veikė vos keletą mėnesių – į ją ketinta perkelti visą granulių gamybą, nes šios įmonės pajėgumai yra 10 kartų didesni – apie 2 tūkst. tonų granulių per mėnesį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: