Galimybė laimėti 6 pažintines ekskursijas moksleiviams
(c) ISM archyvo nuotr.

Startuoja moksleivių konkursas, kurio nugalėtojai laimės šešias ekskursijas į ES paramą aplinkosaugos projektams gavusius objektus.

LR Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra šį projektą finansuoja iš ES struktūrinių fondų lėšų. Projekto tikslas – pristatyti ES struktūrinės paramos Lietuvos aplinkosaugai rezultatus.

Konkurso metu 5-10 klasių moksleiviai atsakys į internete skelbiamos anketos klausimus aplinkos tausojimo, ekologijos, ekologiško gyvenimo būdo srityse.

Laimės tų mokyklų moksleiviai, kurie bus aktyviausi ir teisingai atsakys į daugiausiai anketos klausimų. Moksleiviai galės pildyti anketą iki spalio 6 dienos. Konkurso anketą galima rasti čia.

Konkurso laimėtojos – net 6 mokyklos bus apdovanotos specialiais prizais – pažintinėmis ekskursijomis į ES paramą gavusius objektus.

Šių ekskursijų metu moksleiviai ne tik pamatys ES paramos lėšomis atnaujintus objektus, bet ir aplankys gražiausius Lietuvos kampelius ir patirs neišdildomų įspūdžių. Moksleiviams apie lankomus objektus bus parengti iliustruoti lankstinukai, kurie supažindins su atliktais ES lėšomis šių objektų rekonstrukcijos darbais.

Organizuojamų ekskursijų metu moksleiviai apžiūrės rekonstruotas ES lėšomis nuotekų valyklas, dumblo apdorojimo įrenginius, regioninius atliekų sąvartynus ir kitus objektus.

Vykdomas „6 pažintinių ekskursijų moksleiviams organizavimas“ projektas truks iki 2011 m. spalio 15 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: