UAB „Kauno švara“ paslaugoms miestui tvarkyti taiko minimalų pelną, todėl šios savivaldybės įmonės atliekamų paslaugų kainos yra 8,51 proc. mažesnės nei kitų bendrovių, atliekančių analogiškas paslaugas. Kartu su sutarties pasirašymu buvo patvirtinti miesto valomų ir barstomų gatvių bei kitų valomų plotų priežiūros paslaugų įkainiai.

Viena iš sutarties sąlygų skelbia, kad UAB ,,Kauno švara“ ne mažiau kaip 90 procentų pardavimo pajamų galės gauti iš veiklos, skirtos Kauno miesto savivaldybės poreikiams tenkinti ar funkcijoms atlikti.

Bendrovė nuo 2008 metų gruodžio mechanizuotu ir rankiniu būdu valė, barstė Kauno miesto gatves, šaligatvius, viešojo transporto stoteles, požemines perėjas, surinkdavo ir išveždavo susikaupusius nešvarumus, didžiąsias atliekas, sušluodavo ir susiurbdavo lapus, plaudavo ir laistydavo gatves, atlikdavo kitas miesto tvarkymo paslaugas. Ši sutartis baigėsi šių metų spalio 31 dieną.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė spalio pabaigoje pasiūlė „Kauno švaros“ valdybai apsvarstyti galimybę prižiūrėti gatves lapkričio pradžioje, kai pasibaigs dabartinės Savivaldybės sutartys su gatves prižiūrinčiomis bendrovėmis. „Kauno švaros“ valdyba pritarė šiam siūlymui ir šią savaitę jau prižiūri miesto gatves.

„Sutartys su gatves prižiūrinčiomis bendrovėmis baigėsi spalio pabaigoje, tačiau miestiečiai gali būti ramūs – miesto gatvės bus valomos“, – sakė E. Gudišauskienė.
Administracijos direktorė pažymėjo, kad Savivaldybė gali pasirašyti sutartį su “Kauno švara“, neskelbdama viešųjų pirkimų konkurso.

„Viešųjų pirkimų įstatymas numato, jog šio įstatymo reikalavimai netaikomi pirkimams, jeigu perkančioji organizacija sudaro sutartį su atskirą juridinio asmens statusą turinčiu subjektu, kurį ji kontroliuoja kaip savo pačios tarnybą ir kuriame ji yra vienintelė akcininkė, o kontroliuojamas subjektas ne mažiau kaip 90 procentų pardavimo pajamų gauna iš veiklos, skirtos perkančiosios organizacijos poreikiams tenkinti. UAB „Kauno švara“ visos akcijos nuosavybės teise priklauso Kauno miesto savivaldybei, bendrovės pagrindinė veikla – paslaugų teikimas, todėl Savivaldybė gali pasirašyti tokią sutartį su “Kauno švara“, neskelbdama konkurso“, – teigė E. Gudišauskienė.

„Europinė patirtis rodo, kad miestų valymą derėtų išlaikyti valstybinėse rankose, nes kitaip gali kilti problemų“, – sakė miesto tarybos narys Gediminas Žukauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: