(c) "Hanza Kaunas 2011" archyvo nuotr.

,,Susidomėjimas Tarptautinėmis Hanzos dienomis sparčiai didėja”, – teigė viešosios įstaigos „Hanza Kaunas 2011″ direktorius Darius Rumšas, grįžęs iš 18-osios tarptautinės turizmo parodos „Balttour”.

Filmas pateko į konkursą

Latvijos sostinėje Rygoje vykusiame renginyje dalyvavo 33 valstybių atstovai. Tarp daugiau kaip 200 stendų du buvo iš Lietuvos.

Kauniečiai į Rygą atvyko reklamuoti 31-ąsias Tarptautines Hanzos dienas, kurios mūsų mieste vyks gegužės 19-22 dienomis.

Prie lietuvško stendo buvo galima gauti ne tik šventės lankstinukų, atributikos, bet ir paragauti lietuviškos samanės su lašiniais.

Speciali “Balttour” komisija paskelbė dokumentinių filmų konkursą, į kurį pateko ir kauniečio Arvydo Liorančio juosta apie Hanzos dienas.

Latvijoje yra net 8 Hanzos miestai, todėl tikėtina, kad pavasarį Kaune vyksiančioje šventėje brolių latvių delegacija bus viena gausiausių.

Ypač aktyvūs katalonai

Tarptautinės Hanzos dienos aktyviai reklamuojamos ir kitose užsienio šalyse: keturi mobilieji šventės stendai keliauja po įvairias Europos parodas, informacinę medžiagą apie šventę aktyviai platina Lietuvos turizmo informacijos centrai (TIC) užsienyje.

Ypač daug dėmesio skirta Vokietijos miestams, į kuriuos ne kartą vyko šventės kviesliai.

Nors Ispanijoje nėra Hanzos miestų, tačiau susidomėjimas Kaune vyksiančiu renginiu ne mažesnis, nei kaimyninėje Latvijoje. “Tai Lietuvos TIC Ispanijoje darbuotojų nuopelnas”- džiaugiasi D.Rumšas.

Į Kauną atvyks būrys ispanų ir katalonų, tarp kurių bus net 8 žurnalistai iš Barselonos.

Žurnalistų ketina atsivežti ir kitos delegacijos. Jau žinoma, kad kelionei rengiasi 4 Italijos, po 5 Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės žiniasklaidos atstovus.

Miestų sąrašas ilgėja

“Balttour” paroda Rygoje baigėsi intensyvusis Hanzos dienų viešinimas užsienyje.

Organizatoriai dar rengia informacinius leidinius LISCO keltams. Šventę reklamuoti padeda tarptautinis Kauno oro uostas

Hanzos šventės gerbėjus mėginama sutelkti ir “Facebook” interneto socialiniuose tinkluose.

Į Tarptautines Hanzos dienas Kaune jau užsiregistravo 55 miestai. Kiekvieną dieną šis sąrašas ilgėja.

Tarptautinės Hanzos dienos Kaune vyks gegužės 19-22 dienomis.

Hanza Kaunas 2011

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: