Pexels.com archyvo nuotr.

Praradus artimąjį vienas iš labiausiai pagarbos vertų veiksmų yra atminimo įamžinimas. Nors šiais laikais vis labiau populiarėja kremavimas, o urnos ne visada užkasamos po žeme, tradicinių laidotuvių skaičius vis tiek išlieka nemažas. Pagrindinis kiekvienos kapavietės akcentas yra paminklas, todėl dažniausiai būtent jam ir yra skiriamas didžiausias dėmesys. Paminklų gamyba užsiima daug įmonių, todėl yra svarbu išsirinkti kokybiškai darbą atliekančius specialistus.

Paminklo kokybė priklauso nuo medžiagos iš kurios jis yra gaminamas. Dažniausiai gamyboje naudojamos kelios medžiagos – pagrinde marmuras ir granitas. Paminklų gamyba yra verslas, o versle sąžiningi būna ne visi. Prieš užsisakydami paminklą, būtinai pasiklauskite iš kokių medžiagų jis bus pagamintas. Vien tik užduodami šį klausimą, jūs parodysite pardavėjui, kad turite kažkokių žinių apie paminklus ir nebūsite lengvai apgaunami. Būtinai patikrinkite pavyzdinius paminklus, palieskite juos rankomis ir apžiūrėkite graviruojamus raštus.

Išsirinkę patikimus gamybos specialistus, pilnai išsiaiškinkite dėl paminklų priežiūros ir koregavimo ateityje. Įvairios įmonės į paminklų gamybą dažnai įtraukia ir galimybę ateityje paminklą koreguoti. Tai suteikia galimybę ateityje be jokio papildomo mokesčio ant paminklo gauti naujai išgraviruotą eilutę. Tai svarbu todėl, kad ne visos įmonės turi vienodus raštus, o atliekant koregavimo darbus toje pačioje vietoje, jūsų paminklas bus tvarkingas ir išgraviruotas suderintu raštu.

Užsakymo Nr. KMC190120

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: