Informacija dėl rinkliavos už gyvūnų registravimą ir jų laikymą
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė informuoja, kad Kauno miesto savivaldybės taryba 2005 m. gruodžio 1 d. sprendimu Nr. T-623 patvirtino Vietinės rinkliavos už gyvūnų (šunų, kačių) registravimą ir jų laikymą daugiabučiuose namuose nuostatus. Vadovaujantis nuostatų 4 punktu vietinė rinkliava renkama už gyvūnų registravimą ir gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose.

Už gyvūno registravimą yra nustatytos tokios vienkartinės rinkliavos: už šuns registravimą – 20 Lt; už katės registravimą – 10 Lt.

Už gyvūno laikymą daugiabučiame name yra nustatyta tokia mėnesinė rinkliava: už šuns laikymą – 5 Lt; už katės laikymą – 2 Lt.

Vadovaujantis Kauno miesto savivaldybės taryba 2005 m. gruodžio 1 d. sprendimu Nr. T-622 patvirtintu Gyvūnų (šunų, kačių) ženklinimo, registravimo ir vietinės rinkliavos už jų registravimą ir laikymą Kauno miesto daugiabučiuose namuose rinkimo tvarkos aprašu, Kauno miesto savivaldybės administracija sudarė sutartį su VšĮ „Gyvūnų registravimo centras“ (toliau vadinamas Registratorius) dėl Kauno mieste laikomų gyvūnų registravimo ir vietinės rinkliavos už gyvūnų registravimą ir jų laikymą daugiabučiuose namuose rinkimo paslaugų teikimo.

Asmuo, įsigijęs gyvūną, per 10 kalendorinių dienų (agresyvų šunį – per 3 kalendorines dienas) po gyvūno įsigijimo kreipiasi į Registratorių dėl jo užregistravimo. Vietinė rinkliava už gyvūno laikymą daugiabučiame name mokama iš anksto už pageidaujamą laikotarpį, kuris negali būti trumpesnis kaip vienas mėnuo ir ilgesnis kaip iki kalendorinių metų pabaigos.

Asmenis, kurie laiku nesumoka vietinės rinkliavos už gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose, Registratorius įspėja raštu, nurodydamas skolos sumą ir sumokėjimo terminą.

Registratorius, asmenis per nustatytą terminą nesumokėjusius vietinės rinkliavos už gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose, perduoda institucijai, turinčiai teisę surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus.

Asmenys, nemokantys vietinės rinkliavos už gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose, yra baudžiami Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

Kauno miesto savivaldybės administracija primena, kad Kauno miesto gyventojai vietinę rinkliavą už gyvūnų (šunų, kačių) registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose sumokėtų iki šių metų gruodžio 31 d. šiais rekvizitais:

Gavėjas: Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos Finansų ministerijos

Įmonės kodas: 188659752

Gavėjo sąskaitos numeris: LT24 7300 0101 1239 4300

Bankas: AB Swedbank

Banko kodas: 73000

Įmokos kodas: 53919

VšĮ „Gyvūnų registravimo centras“ kontaktiniai telefonai pasiteiravimui: (8 37) 322 333, mobilus 8 603 25580.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: