Įsidarbina vis daugiau žmonių
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos darbo birža (LDB) praneša, kad jos duomenimis, birželio 16 d. Lietuvoje buvo registruota 235 tūkst. bedarbių – tai 10,87 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų. Per savaitę bedarbių sumažėjo 4,2 tūkst.

Nuo kovo mėnesio įdarbinimo rodikliai yra gana stabilūs – visą šį laiką daugiau bedarbių įdarbinama nei įregistruojama naujų.

Teritorinės darbo biržos birželio 10–16 dienomis padėjo įsidarbinti 4,5 tūkst. bedarbių, o naujų klientų įregistravo 4,3 tūkst. (10 proc. mažiau nei ankstesnę savaitę). Tarp jų jaunimo iki 25 metų buvo 843 asmenys.

Lietuvos darbo biržos direktoriaus Mindaugo Petro Balašaičio tvirtinimu, vasaros pradžios tendencijas darbo rinkoje galima apibūdinti kaip palankesnes nei buvo tikėtasi: nuo metų pradžios, siekiant darbo pasiūlos ir paklausos suderinamumo, į darbo rinką jau integruota gerokai per 100 tūkst. bedarbių, laisvų darbo vietų įregistruota daugiau nei 72 tūkst. – tai trečdaliu daugiau nei pernai atitinkamu laikotarpiu.

„Manau, kad intensyvus mūsų darbas su darbdaviais duoda teigiamus rezultatus įdarbinimo srityje – daugiausiai darbo ieškančių žmonių teritorinės darbo biržos įdarbino pramonės (22 proc.), statybos (18 proc.), didmeninės ir mažmeninės prekybos (18 proc.), žemės ūkio (8 proc.), transporto (7 proc.), apgyvendinimo ir maitinimo (6 proc.) įmonėse,“ – sakė LDB vadovas.

Praeitą savaitę daugiausia įdarbinta pakuotojų (rankomis) ir nekvalifikuotų apdirbimo pramonės darbininkų, parduotuvių pardavėjų, krovikų, dažytojų, viešbučių, biurų ir kitų įstaigų pagalbinių darbininkų, valytojų ir kambarinių, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojų, virėjų, statybininkų dailidžių ir stalių, padavėjų, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojų, suvirintojų, siuvėjų, administratorių, betonuotojų, tinkuotojų.

Darbdaviai per savaitę registravo 3,5 tūkst. laisvų darbo vietų.

Aktyvios darbo rinkos politikos priemonėmis pasinaudojo 1,9 tūkst. oficialių bedarbių. Daugiausia buvo norinčių pradėti savarankišką veiklą, įsigijus verslo liudijimus – 59,9 proc., 31,6 proc. dirbs viešuosius darbus, 6,1 proc. dalyvaus įdarbinimo rėmimo priemonėse, 1,7 proc. mokysis profesijos, po 0,4 proc. įdarbinta į įsteigtas darbo vietas ir pagal rotaciją.

Praėjusią savaitę nedarbo socialinio draudimo išmokos buvo mokamos 32,2 tūkst. (arba 13,7 proc.) registruotų bedarbių. Naujų paskirta 1785 . Baigta mokėti beveik 2,4 tūkst. bedarbių, iš jų – 31,1 proc. mokėjimas baigtas anksčiau laiko, jiems įsidarbinus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: