(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija prašo savivaldybės Antikorupcijos komisijos įvertinti faktus dėl buvusio mero Arvydo Garbaravičiaus veiklos ir spręsti dėl jo tinkamumo dirbti šioje komisijoje.

Paaiškėjo tikrosios priežastys, kodėl „Pūkas“ radijo ir televizijos laidose nuolat skleidžiama neobjektyvi, vienpusiška ir šališka Kauno miesto savivaldybę, miesto gyventojų išrinktą Savivaldybės tarybą juodinanti ir šmeižianti informacija.

Praėjusios miesto tarybos kadencijos metu bendrovei „Pūkas“ iš savivaldybės valdomų įmonių be konkursų buvo pervesta daugiau kaip 700 tūkstančių litų. 2003 – 2007 metais bendrovės „Kauno energija“, „Kauno vandenys“, „Autrolis“, „Kauno autobusai“, „Kauno švara“ viena po kitos ėmė pasirašinėti reklamos sutartis su UAB „Pūkas“.

Daugiausia pinigų „Pūkui“, net 283 tūkst. litų, už reklamos paslaugas per keletą metų pervedė „Kauno energija“. „Kauno vandenys“ šiai bendrovei sumokėjo 153 tūkst. litų, „Kauno švara“ – 112 tūkst. litų, „Autrolis“ – 94 tūkst. litų, „Kauno autobusai“ – 65 tūkst. litų.

Priminsime, kad 2003-2007 metais miesto taryboje daugiausia atstovų turėjo Liberalų ir centro sąjunga. Meru tuo metu buvo išrinktas šios partijos narys Arvydas Garbaravičius, o savivaldybės administracijai vadovavo Giedrius Buinevičius, Arūnas Keserauskas ir Robertas Stanionis.

Paaiškėjo, kad šis faktas nėra atsitiktinis. 2007 metais per savivaldybių tarybų rinkimų kampaniją UAB „Pūkas“ parėmė vienintelę partiją – Liberalų ir centro sąjungai, kuriai pervedė 39 tūkstančių litų sumą. Tai yra didžiausia suma, kurią partijai galėjo skirti viena bendrovė ar asmuo.

Šie faktai akivaizdžiai parodo, kodėl „Pūkas“ laidos nėra objektyvios, o galimai yra diktuojamos finansinių ir politinių interesų. Antikorupcijos komisija aiškinsis dėl šių sutarčių ir pinigų pervedimo bendrovei „Pūkas“ pagrįstumo.

Kauno miesto savivaldybės tarybos sekretoriato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: