© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pirmadienį paskambino pagrobto ir nužudyto paauglio iš Rytų Jeruzalės, kurio nužudymas praėjusią savaitę tikriausiai buvo žydų ekstremistų keršto išpuolis, tėvui.

Žiaurus 16-mečio Mohammedo Abu Khdero (Mohamedo Abu Chdero) nužudymas šį trečiadienį išprovokavo kelias dienas trukusius susirėmimus tarp įpykusių protestuotojų ir policijos. Susirėmimai prasidėjo aneksuotoje Rytų Jeruzalėje ir vėliau išplito į Izraelio arabų miestus.

B.Netanyahu atstovų pareiškime sakoma, jog jis pasikalbėjo su nužudyto paauglio tėvu Husseinu Abu Khderu (Huseinu Abu Chderu), kad pareikštų užuojautą ir pasipiktinimą šiuo “atstumiančiu” nužudymu. Pokalbis įvyko kitą dieną po to, kai saugumo pajėgos patvirtino areštavusios šešis įtariamuosius – žydų ekstremistus.

“Norėčiau išreikšti savo ir Izraelio piliečių pasipiktinimą dėl smerktino jūsų sūnaus nužudymo”, – tėvui pasakė B.Netanyahu.

“Nedelsdami ėmėme veikti, kad sulaikytume žudikus. Patrauksime juos į teismą ir su jais bus elgiamasi visu įstatymo griežtumu, – sakė premjeras. – Smerkiame bet kokį žiaurų elgesį. Jūsų sūnaus nužudymas yra atstumiantis ir jam negali pritarti jokia žmogiška būtybė”.

Šeima, kuri gyvena Šuafate Rytų Jeruzalėje, su policija susisiekė trečiadienį prieš pat aušrą ir pasakė mananti, kad jų sūnus buvo pagrobtas.

Netrukus po to jo lavonas buvo rastas miške Vakarų Jeruzalėje ir pradiniai skrodimo rezultatai rodo, kad jis buvo sudegintas gyvas.

Teisinė organizacija “Honenu”, kuri gina žydų dešiniųjų ekstremistus, patvirtino, kad jos teisininkai atstovauja šešiems žmonėms, kurių trys yra nepilnamečiai.

Manoma, kad ta šiurpi žmogžudystė buvo kerštas už trijų izraeliečių paauglių pagrobimą ir nužudymą okupuotame Vakarų Krante praėjusį mėnesį. Izraelis dėl tų nužudymų apkaltino islamistų judėjimą “Hamas”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: