(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pademonstravę tikrą kovotojų charakterį, lietuviai pusfinalio trileryje sugebėjo per 5 minutes panaikinti 11 taškų skirtumą ir išplėšė pergalę prieš Serbijos rinktinę 67:66. Rytoj „Omnitel“ Europos jaunių vaikinų krepšinio čempionate mūsų šalies krepšininkai kovos dėl aukso medalių.

Rungtynių protokolas

Iki tol pergalingai žygiavusi Lietuvos rinktinė buvo atsidūrusi ant bedugnės krašto, kai ketvirtojo kėlinio viduryje serbai buvo įgyję 11 taškų persvarą.

Tačiau tuomet audringai palaikoma sirgalių Lietuvos rinktinė pakilo į lemiamą šturmą. Ir neapvylė ja tikėjusių aistruolių – lietuvių spaudimas privertė serbus keletą kartų suklysti, skirtumas ėmė tirpti.

Likus 15 sekundžių, rezultatas lygus – 66:66. Paskutinė serbų ataka baigaisi chaotišku priešininkų metimu, po kurio kamulolį atkovojusiam Žygimantui Skučui varžovas kerta per rankas.

„Siemens” arenoje susirinkę žiūrovai sprogrsta jau po pirmojo metimo – 67:66. Antrasis skrieja pro šalį, tačiau kartu tiksi ir paskutinės dvikovos akimirkos. Kartu su finaline sirena prasideda pergalingas Lietuvos rinktinės šokis: lietuviai – Europos čempionato finale.

„Labai sunkios rungtynės, bet žinojom, kad bus nelengva, – po rungtynių sakė Vytenis Čižauskas. – Žaidėm su jais net tris draugiškas rungtynes, tad abi komandos gerai pažinojo viena kitą. Kas padėjo atsitiesti? Gal kai pradėjom spausti juos po visą aikštelę, jie kiek sutriko. Ir aišku, sirgaliai, tikėję mumis net ir kai situacija buvo kritiška”.

Jam pritarė ir rinktinės treneris Kazys Maksvytis. „Prisipažinsiu, laukėme šių rungtynių su nerimu. Prieš čempionatą su serbais teko sužaisti net tris kartus, ir kartais tai nėra labai gerai. Tuo labiau, kad kartą Serbijoje juos nugalėjom dideliu skirtumu ir gal mūsų žaidėjus įtikino, kad ir šį kartą bus lengva. Bet džiaugiuosi, kad komanda parodė charakterį, ir aišku, prie to labai prisidėjo šeštas žaidėjas – mūsų sirgaliai, kurie suteikė didžiulį postūmį mums savo fantastišku palaikymu”.

Finale dėl aukso lietuviai šiandien kausis su Rusijos rinktine. Finalo pradžia – 21.15 val.

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: