Jaunųjų Kauno dizainerių kolekcijos festivalyje - "arMADA"
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 9 d. Vilniuje, Užupio respublikoje, menų kiemelyje „Stopkė“ Vilnelės pakrantėje vyko drąsiais estetiniais ir eksperimentiniais sprendimais garsus tarptautinis meno ir madų festivalis „arMADA“.

Jo metu bendradarbiaujant su Kauno išeivijos idėjų centru jau antrą kartą buvo pristatomos net septynios Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų organizuojamo jaunųjų dizainerių konkurso „Eko stilius 2011“ laimėtojų kolekcijos.

Tradiciniu, kasmet rengiamu 5 – 12 klasių mokinių mados ir grožio konkursu „Eko Stilius“ siekiama per meninę raišką kalbėti apie gamtos vertybių puoselėjimo problemas ir galimybes.

Edukacija vyksta vaikams ir jaunimui ypatingai patraukliu būdu, nes renginys sudaro galimybes mokinių saviraiškai atsiskleisti kuriant originalias kolekcijas iš netradicinių medžiagų bei demonstruojant jas šventinėje programoje.

Organizatoriai ir dalyviai džiaugiasi, jog prasmingas renginys sulaukė didelio atgarsio ne tik Kauno, bet ir Vilniaus mieste. Jau antrą kartą gabiausi Kauno jaunieji dizaineriai turėjo unikalią galimybę pristatyti savo originalias idėjas į Užupį, festivalį „arMADA“ susirinkusiems mados gerbėjams ir pasisemti patirties bei naujų alternatyvių meno idėjų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: