(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šiemet liepos 4 -6 dienomis Lietuvoje turime vieną iš kelių ilgiausių savaitgalių. Daugelis kauniečių išvažiavo iš miesto į kaimus, sodybas, prie jūros, ežerų ir kitų vietų, kur galima ramiai pailsėti ir atgauti jėgas. Ypač gerai tiems, kurie pradėjo savo vienos ar dviejų savaičių trukmės atostogas. Tiesa, antras pagal dydį Lietuvos miestas nėra visiškai tuščias, o sąmoningai ar priverstinai likusieji Kaune taip pat nenori nuobodžiauti, todėl trumpai ir aiškiai pristatome, ką gi galima nuveikti laikinojoje sostinėje sekmadienį, pirmadienį ir antradienį.

LIEPOS 4, SEKMADIENIS

nuo 12 val. iki 18 val. Žaliakalnyje, Kauko laiptų fontane-skverelyje (Lietuvių, Aukštaičių g. ir Kauko al.): „Popietė ant Kauko laiptų“. Daugiau informacijos apie šventę ir jos dalyvius rasite čia.

16.00 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje iš varpų bokšto kariljonu skambins Julius Vilnonis. Bus atliekami „Amerikietiški motyvai”.

20 val. prie Kauno pilies prasidės festivalis „Operetė Kauno pilyje“. Prancūzų operos vakaras. Arijos ir ansambliai iš pranc. romantinių operų. Nemokamai. Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia.

LIEPOS 5, PIRMADIENIS

20 val. prie Kauno pilies tęsis festivalis „Operetė Kauno pilyje“. Prancūzų muzika: nuo operetės iki šansono. Fragmentai iš operečių, miuziklų ir muzikos kino filmams. Nemokamai. Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia.

LIEPOS 6, ANTRADIENIS

Vienintelio Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga Kaune vyks:

10.00 val. Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje Šv. Mišios Valstybės dienos proga.
12.00 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje – Valstybės dienos minėjimas, Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimo ceremonija.
16.00 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje – Vyčio kryžiaus vėliavos nuleidimo ceremonija.
19.00 val. Prie Vytauto Didžiojo paminklo Laisvės alėjoje – gėlių padėjimas ir Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių minėjimas.
19.20 val. Eisena į Kauno pilį. Dalyvauja kariai su Žalgirio mūšio vėliavomis, bajorai, riteriai, miesto visuomenė.
20.00 val. Kauno pilies prieigose –  paminklinio akmens Kauno seniūnui, Žalgirio mūšio karvedžiui Jonui Sungailai atidengimas ir J. Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis” pristatymas.
21.00 val. Santakos slėnyje – V. Bartulio oratorijos „Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytauto padėka Lietuvai ir jos žmonėms, laimėjus Žalgirio mūšį” premjera, skirta Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms. Atlieka Kauno valstybinis choras, Kauno miesto simfoninis orkestras, solistai.
22.00 val. Santakos slėnyje – „Kur lygūs laukai”, lietuviškų karo dainų vakaras su Veronika Povilioniene.

Taip pat antradienį:

nuo 13 val. iki 19.30 val. S. Dariaus ir S. Girėno stadione (Perkūno al. 5) vyks Krašto apsaugos savanorių pajėgų sporto žaidynės. Taip pat ir žiūrovai galės varžytis tarpusavyje dalyvaudami nekonkursinėse rungtyse, vykstančiose stadiono teritorijoje. Visą informaciją apie žaidynes ir jų programą rasite čia.

RENGINIAI NE KAUNE

Liepos 2 – 6 dienomis Zarasų rajone, Avilio ežero pusiasalyje lekntroninės muzikos festivalis TUNDRA.  Bilietai nuo: 87 Lt. Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia.

Liepos 4 – 6 dienomis Kernavėje eksperimentinės archeologijos festivalis GYVOSIOS ARCHEOLOGIJOS DIENOS. Daugiau informacijos apie festivalį bei jo programą rasite čia.

Straipsnio komentaruose galite papildyti kultūrinę ir pramoginę programą savo įrašais arba tiesiog galite pasidalinti su visais, kaip jūs leidžiate savąjį ilgąjį savaitagalį Kaune arba už jo ribų. Svarbiausia, kad nesėdėtumėte namie, nes Kaune yra ką veikti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: