(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Gruodžio 9 dieną 16 val. asociacija „Šviesuva“ organizuoja renginį apie sveikatą ir būdus, kaip išvengti ją žalojančių veiksnių. Nemokamas renginys vyks Raudondvario pl. 150 esančioje konferencijų salėje.

Prof. habil. dr. A. Kriščiūnas ves paskaitą tema “Ar civilizacija pražudys žmoniją” – apie žmogaus sveikatos veiksnius.

Aleksandras Kriščiūnas – habilituotas daktaras, profesorius, Kauno medicinos universiteto Reabilitacijos klinikos vadovas, Kauno medicinos universiteto Senato narys. Rygos Valstybinio Universiteto Garbės Daktaras. Lietuvos reabilitologų asociacijos valdybos pirmininkas. Baltijos šalių reabilitologų draugijos viceprezidentas. Pasaulinės reabilitologų draugijos Medicininės Tarybos narys. Sveikatos apsaugos ministerijos ekspertas – konsultantas. Mokslinio darbo tema: Ligonių ir invalidų su žymiais biosocialinių funkcijų sutrikimais medicininių ir socialinių reabilitacijos programų parengimas stacionariniame, ambulatoriniame bei namuose etapuose. Paskelbęs 500 mokslinių straipsnių Lietuvos ir užsienio žurnaluose; 18 vadovėlių ir monografijų bei 10 metodinių nurodymų autorius ir bendraautorius. Skaitė pranešimus tarptautiniuose kongresuose ir konferencijose: Tokijuje, Rio de Žaneire, Buenos Aires, Osle, Miunchene, Stokholme, Trieste, Ženevoje, Bangkoke ir kitur. Dalyvavo rengiant “Nacionalinę neįgaliųjų integracijos programą 2003-2012 metams” Yra “Tarptautinės funkcijų sutrikimų, negalios ir sveikatos klasifikacijos” darbo grupės narys, šios klasifikacijos vertimo į lietuvių kalbą mokslinis redaktorius. Yra žurnalų “Medicina”, “Medicinos teorija ir praktika”, “Reabilitacijos mokslai ”, “Sportas ir sveikatos ugdymas” redakcinių kolegijų narys.

Taip pat renginyje dalyvaus ir Lietuvos Sveikatos Medicinos Universiteto Studentu mokslinės draugijos Alternatyvios medicinos būrelis, kuriam vadovauja gyd. D. Butvilas. Renginio metu bus pristatyti 3 būdai, leidžiantys išvengti sveikatą žalojančių veiksnių: judėjimo menas, mitybos menas ir psichoemocinės būklės korekcija.

Būrelis ruošia mokslinius darbus alternatyviosios medicinos tema, prisideda prie teisingo supažindinimo su alternatyvia medicina, padeda formuoti teisingą holistini požiūrį į žmogų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: