(c) Organizatorių archyvo nuotr.
Ledo čiuožyklos atidaryme dalyvavo net trys Kalėdų seneliai.

Vakar vakare Kaune, Rotušės aikštėje, atidaryta dirbtinio ledo čiuožykla. Apie 350 kv. metrų dydžio čiuožykla – tai bendras miesto savivaldybės ir penktadienį Kaune atidaryto naujo didcentrio „Prisma“ projektas, leisiantis kauniečiams mėgautis malonumu čiuožti visą mėnesį.

„Praėjusiais metais, kai Rotušės aikštėje buvo išlieta natūralaus ledo čiuožykla, ji buvo iš tiesų mėgiama kauniečių, todėl šiemet, suradę šiam projektui rėmėją, džiaugiamės, kad miesto gyventojai ir svečiai galės mėgautis žiemos malonumais pačioje miesto širdyje nepriklausomai nuo oro sąlygų“, – sako Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Daiva Morkūnaitė Šmitienė.

Pasak čiuožyklos rangovų, dėl naudojamos šaldymo technologijos čiuožykla veikia lauke esant ir teigiamai, iki +10 laipsnių, oro temperatūrai. Tokios pat technologijos ledo arena buvo įrengta Vilniaus Lukiškių aikštėje, be jų per šventes neapsieina ir didžiausi Europos miestai.

Kartu su suomių Kalėdų seneliu Joulupukki į šventę atvyko ir lietuviškasis Kalėda. Jie drauge su Kauno miesto Kalėdų seneliu atidarė čiuožyklą.

Čiuožykla Kaune veiks iki sausio į 5 d., kasdien nuo 10 iki 22 val. 45 min. čiuožimo seansas kainuos 2 litus, pačiūžas jų neturintys galės išsinuomoti už 3 litus.

Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 d., 16 val. ir Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., nuo 22 val. šalia čiuožyklos ir joje vyks šventiniai renginiai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: