Kauniečius vaišino maltiečių sriuba
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šeštus metus iš eilės vykstanti kalėdinė labdaringa akcija „Maltiečių sriuba“ šeštadienį, gruodžio 17 d., sušildė Rotušės aikštėje vaikštinėjusius kauniečius. Maltos ordino ambasados ir Maltos ordino pagalbos tarnybos rengiamos akcijos metu praeiviai buvo vaišinami skania sriuba.

Prie šios gražios iniciatyvos prisijungė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Seimo narė Vida Marija Čigriejienė, maltiečiams padėję kauniečius vaišinti šilta sriuba.

Akcijos „Maltiečių sriuba“ metu miestiečiai buvo raginami aukoti skurstantiems garbaus amžiaus žmonėms. Už surinktas lėšas maltiečiai visus metus rūpinasi vienišais senjorais, kurie dėl sveikatos ar skurdo negali patys nusipirkti maisto.

„Garbaus amžiaus žmonės dažnai yra pamirštami. Juos aplenkia dauguma labdaros projektų, taip pat ne visada pakanka valstybės paramos. Mūsų savanoriai ir profesionalūs slaugos darbuotojai slaugo skurdžiai gyvenančius, pasiligojusius senjorus ir atveža jiems šilto maisto“, – teigė Maltos ordino ambasadorius Lietuvai grafas Douglas von Saurma Jeltschas.

Kaunas šiais metais tapo tryliktuoju Lietuvos miestu, kuriame buvo rengiama akcija „Maltiečių sriuba“. Šiuose renginiuose surinktos aukos skiriamos projektams „Maistas ant ratų“ ir „Socialinė pagyvenusių žmonių slauga namuose“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: