Kaunas.lt archyvo nuotr.
Po daugelio metų draugiškų santykių Kauno ir Rygos miestų savivaldybių bendradarbiavimas įteisintas oficialiai. Šį penktadienį Rygos miesto savivaldybės tarybos pirmininko Nilso Ušakovo parašu patvirtintą ketinimų protokolą pasirašė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Miestų vadovų pasirašytame dokumente įtvirtintas susitarimas plėtoti bendradarbiavimą, daug dėmesio skirti, kultūros, švietimo, sporto, turizmo, miesto plėtros ir savivaldybės administracijos klausimams. Taip pat planuojamas jaunimo bendradarbiavimas ir mainai kultūrinių konkursų organizavimo srityje, keitimasis patirtimi sporto ir turizmo infrastruktūros plėtroje, verslui palankios aplinkos skatinimas.

„Ketinimų protokolo pasirašymas yra labai svarbus, nes gali padėti surasti bendrą kalbą ne tik tarp miestų, bet ir tarp šalių”, – teigė Rygos miesto savivaldybės administracijos vadovas J. Radzkevičs.

Svečiai iš Rygos didelę padėką ir pagarbą išreiškė Kauno miesto mero pavaduotojui Stanislovui Buškevičiui, kuris ypač aktyviai siekė užmegzti tvirtus ryšius su Ryga. Mero pavaduotojas net kelis kartus lankėsi Rygoje, kur aptarė bendradarbiavimo galimybės su šio miesto tarybos pirmininku ir meru Nilsu Ušakovu.

Kauno miesto meras A. Kupčinskas nuoširdžiai padėkojo svečiams iš Rygos už jų vizitą bei už gražią miestų draugystę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: