(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kokybiškų filmų kanalas „Silver“ tapo oficialiu Tarptautinio Kauno kino festivalio partneriu. Spalio mėnesį įvyksiančiame ketvirtajame festivalyje „NonStop Television“, kuriai priklauso minėtasis kanalas, įsteigs žiūrovų apdovanojimą „Silver“, kurį gaus labiausiai publikai patikusio filmo kūrėjai.
Lamėtojas gaus žiūrovų apdovanojimo „Silver“ taurę ir reklamą „NonStop Television“ priklausančiuose kanaluose.

„Silver“ – tai TV kanalas, skirtas kino mėgėjams, kuriame rodomi kino kritikų pripažinti ir plačiai aptariami filmai, sukurti ne Holivudo studijose. Daugiausiai dėmesio skirdamas šiuolaikiniam kinui ir kūrėjams, „Silver“ nuolat pristato naujus režisierius, auktorius ir kino žanrus, suteikdamas žiūrovams galimybę savo namuose jaustis lyg kino festivalyje. Lietuvoje „Silver“ kanalą galima užsisakyti iš TEO ir kitų kabelinės ir skaitmeninės TV tiekėjų.

“Tarptautinis Kauno kino festivalis džiaugiasi galėdamas kartu su „NonStop Television“ pristatyti žiūrovų apdovanojimą “Silver”, – sakė festivalio direktorė Ilona Jurkonytė. – Mūsų tikslas yra vienodas: kino mylėtojams parodyti kokybiškus filmus. „Silver“ įsteigtas prizas yra reikšmingas kino kūrėjams: jis suteiks filmui galimybę pasiekti dar platesnę auditoriją.“

„Suteikti tribūną kokybiškiems filmams iš viso pasaulio yra tiek „Silver“, tiek Tarptautinio Kauno kino festivalio bendras tikslas, – pritaria Ignas Scheynius, „NonStop Television“ generalinis direktorius. – Žiūrovų apdovanojimo „Silver“, kuris dabar įteikiamas visame Baltijos ir Skandinavijos regione vykstančiuose kino festivaliuose, reikšmė – filmams taip reikalinga reklamos ir rinkodaros parama – itin didelė siekiant įgyvendinti mūsų tikslą.“

Tarptautinis Kauno kino festivalis yra vienas labiausiai vertinamų Lietuvos kino festivalių ir svarbiausias kino renginys Kaune. Jis pristato filmus, sulaukusius pasaulinio pripažinimo ir ieško naujų atradimų. Svabiausias festivalio prioritetas – tai meninį ir socialinį užtaisą derinantys filmai.

Festivalis šiais metais vyks ketvirtą kartą. Kaune jis vyks nuo spalio 1 iki 10 d., Vilniuje – nuo spalio 11 iki 17 d.

Daugiau informacijos apie festivalį čia.
TV kanalo „Silver“ interneto svetainė.

LR Kultūros ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: