Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė įvykdė visus įsipareigojimus Tarptautiniam Kauno oro uostui, o aviakompanija „Ryanair” planuoja tolimesnę savo bazės Kaune plėtrą.

Kauno miesto ir rajono savivaldybės 2010 m. su Tarptautiniu Kauno oro uostu pasirašė ketinimų protokolą dėl paramos, skirtos oro uosto plėtrai. Per 2010-2011 m. Kauno miesto savivaldybė oro uostui skyrė 1,5 mln. Lt, šių metų pradžioje – 1 mln. Lt, o praėjusią savaitę pervedė dar 1 mln. Lt.

Šios lėšos skirtos Kauno regiono reklamai, siekiant pritraukti kuo daugiau oro transportu atvykstančių turistų.

„Mes vykdome savo įsipareigojimus, kaip minėjau ir Susisiekimo ministrui mūsų susitikimo metu. Kompanija „Ryanair” šiais metais perkėlė Milano, Barselonos ir Paryžiaus skrydžius į Vilnių ne dėl Kauno miesto savivaldybės veiksmų, o dėl konkurencinės kovos su į Vilniaus oro uostą atėjusia pigių skrydžių bendrove „Wizzair”. Mes iš „Ryanair” nesame sulaukę jokių priekaištų. Atvirkščiai, „Ryanair” vykdomasis direktorius M. Cawley dar gegužės mėnesį asmeniškai laišku užtikrino, kad ši kompanija įsipareigoja plėsti savo bazę Kaune ir numato tolesnį augimą”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kaune pirmąją bazę Rytų ir Centrinės Europos regione įkūrusi kompanija „Ryanair” 2010 m. Kauno oro uostui padėjo tapti sparčiausiai augančiu oro uostu Europoje. 2011 m. oro uostas dar padidino keleivių srautus ir per metus iš viso aptarnavo daugiau nei 872 tūkst. žmonių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: