(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno rajone kol neatšaukiama ekstremali situacija. Taip nuspręsta kovo 23 d. 8 val. ryto surengtame Kauno rajono savivaldybėje Ekstremalių situacijų centro valdymo posėdyje. Sprendimas neatšaukti ekstremalios situacijos priimtas gavus informaciją, kad Neryje ties Betėgala ir Zatyšiais (Jonavos r.) susiformavo ledų sangrūda, ją ketinama sprogdinti, todėl vandens lygis Neryje dar gali kilti.

Posėdyje pasiskirstyta, kas ir kokius darbus turėtų atlikti vakar nuo potvynio nukentėjusiuose Radikių, Salių ir Kleboniškių kaimuose. Gyventojai, kurie paryčiais buvo evakuoti ar evakavosi patys, vakar po pietų jau grįžo į namus, likvidavo potvynio padarinius.

,,Nuaras“ dar vakar surinko ir išvežė paskendusius gyvūnus. Savivaldybės rūpesčiu gyventojams buvo nuvežta geriamojo vandens. Savivaldybės darbuotojai kartu su kitų įstaigų ir institucijų atstovais ir toliau rūpinasi vandens iš apsemtų rūsių išpumpavimu, pradėti darbai dėl geriamojo vandens šulinių patikrinimo, sudaryta darbo grupė nuostoliams įvertinti, renkama informacija apie nuo potvynio nukentėjusius socialiai remtinus asmenis.

Kaip ir vakar didesnis dėmesys skiriamas Raudondvariui, nes vandens lygis vis dar kyla Nevėžyje. Apsemti keliai Naujatrobių ir Maksvos kaimuose, vanduo artėja prie Babtų seniūnijos sodų, Kačerginės, Kulautuvos ir keliose kitose arti upių esančiose vietose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: