(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Pasibaigusi žiema paspartino Žalgirio arenos statybų darbus. Didžiausią Baltijos šalyse Žalgirio areną statančios bendrovės „Vėtrūna“ statybininkai pradėjo montuoti stogo dangą.

„Statybininkai jau mūrija arenos sienų pertvaras, prasidėjo stogo dengimo darbai. Toliau numatoma įrengti nuotekų, vėdinimo ir šildymo bei priešgaisrines sistemas“, – apie atliekamus darbus pasakojo Kauno miesto savivaldybės Statybų skyriaus vedėjo Vigimantas Abramavičius.

Savivaldybė tikisi, kad artimiausiu metu bus išspręstas klausimas dėl Europos Sąjungos paramos Žalgirio arenai. „Jau pasirašėme sutartį dėl 21 mln. litų paramos Žalgirio arenai iš Valstybės investicijų programos. Artimiausiu metu Ūkio ministras turėtų pasirašyti įsakymą dėl ES paramos skyrimo arenai“, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

2011 metais vyksiantis Europos krepšinio čempionatas į Lietuvą turėtų pritraukti apie 30 tūkst. svečių iš užsienio.

„Naudą pajus viešbučiai, kavinės, transporto įmonės. Čempionatas garsins Kauno miesto vardą visoje Europoje“, – pabrėžė V. Gudėnas.

FIBA-Europe sprendimą dėl Europos krepšinio čempionato organizavimo Lietuvoje priėmė 2005 metais. Numatoma, kad grupės varžybos vyks 4 miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Atkrintamosios varžybos bus žaidžiamos Kaune ir Vilniuje. Tai bus jau 37-tas vyrų Europos krepšinio čempionatas ir antras kartas, kai Lietuva organizuos Europos krepšinio pirmenybes.

Pirmąjį kartą tai įvyko 1939 m. Kauno sporto halėje. Tuomet dalyvavo 8 valstybių komandos. Čempionatas vyko vieno rato sistema (visos komandos žaidė su visomis po vieną kartą). Tuometinė Lietuvos rinktinė, iškovojusi visas 7 pergales, užėmė pirmąją vietą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: