(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda trečiadienį Vitorijoje žaidė Eurolygos A grupės ketvirtojo turo rungtynes su Ispanijos čempionais „Caja Laboral“ krepšininkais. Po itin dramatiškos ir atkaklios kovos žalgiriečiams pavyko iškovoti pergalę bei aikštelę palikti aukštai iškeltomis galvomis – 92:88. Tai buvo trečioji „Žalgirio“ pergalė iš keturių galimų.

Dviem taškais iš po krepšio dvikovą pradėjo Travisas Watsonas, tačiau baskai atsakė keliais tiksliais išpuoliais bei išsiveržė į priekį (5:2). DeJuanas Collinsas netrukus „pavogė” kamuolį iš varžovo, o netaiklų jo metimą pataisė Paulius Jankūnas (4:5). Aikštelėje vyravo pakankamai chaotiškas žaidimas – svečiai netaikliai šaudė iš patogių padėčių, tuo tarpu žalgiriečiai klydo per dažnai. Nepaisant to, keturis taškus iš eilės pelnius T.Watsonui rezultatas buvo lygus – 8:8. Deja, „Caja Laboral“ po minutės pertraukėlės padidino apsukas ir nutolo (20:10). Reaguodamas į tai minutės pertraukėlės paprašė Aco Petrovičius. Po jos šeimininkai ėmė spausti kauniečius, tačiau žalgiriečiams pavyko įveikti šią gynybą: du taškus su pražanga pelnius Mirzai Begičiui, o iš toli pataikius Mantui Kalniečiui, komandas skyrė jau tik keturi taškai (16:20). Ir toliau itin pagirtinai rungtyniavo M.Begičius – šiam pataisius du komandos draugų metimus „Žalgiris“ alsavo „Caja Laboral“ tiesiai į nugarą (20:22). Ir tai dar nebuvo viskas – po akimirkos dvi baudas sumetė M.Kalnietis, įžaidėjas pridėjo dar du taškus gražiu dėjimu, o baskai buvo priversti sušaukti minutės pasitarimą (22:24). Po jo šeimininkų ataka baigėsi netaikliu metimu ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo „Žalgiris“ – 24:22.

Antrojo ketvirčio pradžia taip pat priklausė žaliai-baltiems: M.Begičius gražiai „nupūtė“ varžovo metimą, Martynas Pocius pelnė du sudėtingus taškus su pražanga, spurtą pratęsė iki 17:2 bei padidino lietuvių pranašumą iki penkių taškų (27:22). Pirmuosius taškus į savo sąskaitą įsirašius Tadui Klimavičiui, o iš toli per varžovo rankas pataikius Tomui Delininkaičiui švieslentėje degė skaičiai 32:26. Nepaisant sėkmingo žalgiriečių žaidimo, aikštelės šeimininkai nesnaudė ir po šūvio iš toli priartėjo iki minimumo (35:36). Po minutės pertraukėlės Vitorijos komandai pavyko persverti rezultatą (37:36), tačiau – neilgam. Tritaškį į baskų krepšį kitame aikštelės gale smeigė Artūras Milaknis (39:37). Vienu metu ispanai vėl išsiveržė į priekį (40:39), vis tik ketvirčio pabaiga priklausė žalgiriečiams, kurių gretose pasižymėjo D.Collinsas ir P.Jankūnas (43:41).

Labai tolimu A.Milaknio tritaškiu startavo antroji susitikimo pusė (46:41). Šeimininkai į tai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais (45:46), tačiau nesnaudė du taškus su pražangą pelnęs M.Begičius (49:45). Pasinaudoję žalgiriečių klaidomis „Caja Laboral“ krepšininkai persvėrė rezultatą savo naudai, vis tik kitame aikštelės gale pražangą išprovokavo ir vieną baudą pataikė T.Watsonas (50:50), o netrukus puolėjas pridėjo ir dvitaškį (52:52). Žalgiriečiai trečiajame ketvirtyje žaidė neįtikėtinai kovingai. Ypač pagirti vertėtų pavyzdingai rungtyniavusį M.Begičių, po kurio puolime atkovoto kamuolio ir taiklių baudų „Žalgiris“ pirmavo 54:52. M.Pociui pridėjus šešis taškus iš eilės kauniečiai buvo priekyje 60:58. Nors šeimininkams dar kartą pavyko atstatyti pusiausvyrą (60:60), T.Delininkaičio baudos ir M.Kalniečio žaibiškas reidas prieš paskutines dešimt minučių leido pirmauti „Žalgiriui“ – 64:63.

„Caja Laboral“ pataikė iš toli jau ketvirtojo kėlinuko pirmoje atakoje, tačiau „Žalgiris“ tuoj pat surengė spurtą: P.Jankūnas neklydo iš vidutinio nuotolio ir pridėjo dėjimą, M.Kalnietis šaltakraujiškai šovė iš toli, o iš arti taškus ir toliau sėkmingai rinko M.Begičius. Tai lėmė, jog „Žalgiris“ atkarpą laimėjo 8:0 ir nutolo 73:68, priversdanas šeimininkų trenerių štabą sušaukti minutės pasitarimą. Po jo baskai pelnė keturis taškus iš eilės, tačiau itin svarbiu momentu ranka nesudrebėjo snaiperiui T.Delininkaičiui – 76:72. Po dar vienos ispanų minutės pertraukėlės intriga aikštelėje nemažėjo – varžovą gražiai „išmaudė“ M.Begičius (78:72), vis tik aikštelės šeimininkai suaktyvino puolimą bei priartėjo iki 76:78. Nors su lyg finaline atakos sirena pasižymėjo M.Pocius, gynyboje nepavyko suspėti paskui šeimininkų snaiperius (80:79).

Laimei, puolime neklydo P.Jankūnas (82:79) ir M.Begičius (84:79). Paskutinę pagrindinio laiko minutę baskai sumažino atsilikimą iki trijų taškų (81:84), tačiau prasižengė prieš M.Pocių. Šis po minutės pertraukėlės sumete abi baudas bei vėl padidino pranašumą (86:81). Nepaisant to, šeimininkai rankų nenuleido ir pataikė iš toli. Itin svarbiu momentu ispanai vėl prasižengė prieš M.Pocių, o šis pataikė vieną baudą (87:84). Vietinių aistruolių nusivylimui ir „Žalgirio“ džiaugsmui, kauniečiams pavyko apsiginti, o prie baudų metimų linijos turėjo stoti M.Begičius, tačiau, kadangi šiam bėgo kraujas, jo vietoje baudas metė T.Delininkaitis. Tikslą pasiekė vienas snaiperio metimas (88:84). „Caja Laboral” ataka baigėsi lietuvių pražanga bei skirtumas vėl aptirpo (88:86). Po eilinės minutės pertraukėlės įtampą sėkmingai atlaikė P.Jankūnas (90:86), tačiau apsiginti nepavyko (90:88). 3,8 sekundes prieš pagrindinio laiko pabaigą varžovams neatleido M.Pocius, sumetęs abi baudas ir padėjęs tašką susitikime – 92:88.

„Žalgiris”: M.Begičius 18 (6 atk. kam., 28 naud.), M.Pocius 16 (4 rez. perd.), M.Kalnietis 14, P.Jankūnas 12 (13 atk. kam.), T.Watsonas 11 (7 atk. kam.), T.Delininkaitis 9, A.Milaknis 6, D.Collinsas 4, T.Klimavičius 2.

„Caja Laboral”: M.Rančikas 24, M.Teletovičius 17 (4 atk. kam.), M.Huertas 14.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: