(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas šiandien susitiko su regioninių kelių priežiūros įmonių vadovais aptarti galimos kelių priežiūros reformos. R. Vaštakas patikino šių įmonių vadovus, kad bet kokie jų įmonių veiklos pokyčiai bus daromi tik atidžiai apsvarsčius ir išdiskutavus įvairias idėjas, kaip efektyvinti kelių priežiūros sektoriaus veiklą, bei pakvietė juos pačius aktyviai dalyvauti ir teikti pasiūlymus.

Susitikimo metu aptarta sudėtinga kelių priežiūros situacija, kai tinkamą priežiūrą reikia užtikrinti vis mažėjant finansiniams resursams.

“Dėl ekonominio sunkmečio nesant galimybės skirti tiek lėšų, kiek būdavo skiriama anksčiau, Vyriausybė pavedė mums ieškoti būdų, kaip efektyvinti kelių priežiūrą, kaip už tiek pat ar mažiau pinigų padaryti daugiau darbų ir atlikti juos kokybiškiau bei užtikrinti reikiamą kelių priežiūros lygį. Iki rudens svarstysime įvairias idėjas ir pasiūlymus, kaip efektyvinti kelių priežiūrą, žinoma, kad labai laukiamas ir pačių kelių priežiūros įmonių vadovų indėlis šioje diskusijoje”, – sakė R. Vaštakas.

Viceministras R. Vaštakas pakvietė kelių priežiūros įmones kartu dirbti, diskutuoti, pateikti kuo daugiau informacijos, kuri leistų objektyviai įvertinti įmonių veiklos efektyvumą ir palyginti jį su užsienio šalių patirtimi. R. Vaštako teigimu, aiškiais skaičiais pagrįstas įmonių veiklos vertinimas padėtų teisingiau apsispręsti dėl įmonių pertvarkos tikslingumo ar formų, o įvairių specialistų žinios ir idėjos yra labai reikalingos ieškant geriausio sprendimo.

Kovo pabaigoje Vyriausybė, susipažinusi su Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu atlikta studija, kuri išanalizavo kelių priežiūros įmonių veiklą ir pasiūlė būdus jai efektyvinti, pavedė Susisiekimo ministerijai iki rudens parengti konkretų Lietuvos valstybinės reikšmės automobilių kelių priežiūros sistemos tobulinimo planą. Susisiekimo ministerija dėl šios reformos tariasi su įvairiais ekspertais ir specialistais, analizuoja užsienio patirtį. Galutinius sprendimus dėl galimos kelių priežiūros reformos, jeigu bus nuspręsta ją vykdyti, priims Seimas, nes tam reikės įstatymų pakeitimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: