cust.lt archyvo nuotr.

Kontrabandines cigaretes automobilio padangose gabenęs vairuotojas muitininkams siūlė piniginį atlygį.

Šeštadienį į Vilniaus teritorinės muitinės Lavoriškių kelio postą iš Baltarusijos, pasirinkdamas žaliąjį kanalą, atvažiavo lengvasis automobilis “Ssangyong”, vairuojamas Rusijos piliečio M.T.

Pasak muitinės pranešimo, vairuotojas žodžiu ir veiksmu deklaravo, kad negabena prekių, kurių kiekis yra didesnis už nustatytas neapmokestinamas įvežimo normas.

Per pirminę apžiūrą muitininkams įtarimų sukėlė automobilio važiuoklės dalis, tad buvo nuspręsta automobilį patikrinti detaliai. Vos sužinojęs apie muitininkų ketinimus, M.T. ėmė siūlyti pareigūnams “susitarti” už piniginį atlygį. Muitinės pareigūnai įspėjo pažeidėją dėl gresiančios baudžiamosios atsakomybės už kyšio siūlymą.

Netrukus muitininkai visuose sulaikyto Rusijos piliečio automobilio ratuose, taip pat ir atsarginiame rate rado slepiamų nuo muitinės kontrolės beveik 40 tūkst. vienetų įvairių pavadinimų cigarečių su Baltarusijos banderolėmis. Bendra sulaikytų cigarečių vertė – apie 16 tūkst. litų.

Sulaikytas automobilis ir juo gabenta kontrabanda, surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas: Pažeidėjui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų bei automobilio konfiskavimas.

Vilniaus teritorinės muitinės Lavoriškių kelio poste per pirmą šių metų pusmetį nustatytas 141 kontrabandos gabenimo atvejis, sulaikytų cigarečių vertė viršija 1 mln. 240 tūkst. litų. Dėl neteisėtų prekių gabenimo per šį postą pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: