© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos Krymo regiono sostinėje Simferopolyje ginkluoti asmenys atėmė įrangą iš naujienų agentūros “The Associated Press” (AP) žurnalistų ir jos vietinių kontraktininkų, agentūra pranešė šeštadienį.

AP padalinys “Global Media Services”, rengiantis reportažus transliuotojams, nurodė, kad ketvirtadienį jo darbuotojai įrenginėjo palydovinę anteną, turėjusią tiesiogiai transliuoti vaizdą, siunčiamą vaizdo kameros, įtaisytos virš vieno Simferopolio restorano.

Tuomet prie darbuotojų prisiartino neginkluoti vyrai, kurie liepė išjungti įrangą ir neleido AP darbuotojams palikti pastato.

Vėliau atėjo du kiti vyrai, kurie nufotografavo AP įrangą, neperšaunamas liemenes, ir apkaltino agentūros darbuotojus šnipinėjimu.

Galiausia pasirodė ginkluoti vyrai, kurie liepė AP darbuotojams stovėti atrėmus rankas prie sienos, o patys supjaustė įrangos kabelius ir ją išsivežė.

Dalį įrangos agentūra vėliau atgavo. Kontraktininkai ir agentūros darbuotojai buvo laikomi pastate apie dvi valandas ir galiausiai buvo paleisti nenukentėję.

AP pasmerkė netinkamą elgesį su jos darbuotojais ir įrangos konfiskavimą. Nors tame incidente dalyvavusių asmenų tapatybė nebuvo nustatyta, agentūra ketina pateikti protestą Krymo vyriausybei.

“Bet kokie pareiškimai, kad tie žmonės yra ne žurnalistai, yra absurdiški. Jie yra profesionalai, atliekantys savo darbą kuriant reportažus, kuriais domisi daugybė žiūrovų visame pasaulyje”, – Niurjorke sakė AP tarptautinių žinių vyriausiasis redaktorius Johnas Daniszewski (Džonas Daniševskis).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: