2011 m. birželio 4 d. (šeštadienį) nuo 12.00 iki 20.00 val. Kauno muzikinio teatro sodelyje ir Laisvės alėjoje vyks VI-asis Lietuvos tautų festivalis „Kultūrų tiltai“. Tai vienas didžiausių Lietuvos kultūrinę įvairovę pristatančių renginių, kurio pagrindinis tikslas – supažindinti su Lietuvos tautinių mažumų kultūra, skatinti tautinę toleranciją ir tarpkultūrinį dialogą.

Jaukia aplinka ir šilta atmosfera išsiskiriantis renginys savo lankytojams kasmet pasiūlo ne tik turtingą meninę programą scenoje, bet ir pažintį su kitų tautų amatininkais kūrybinėse dirbtuvėse. Šiemet festivalyje muzikos ir šokio programas pristatys 16 devynių tautybių meno kolektyvų iš Kauno, Visagino, Klaipėdos, Trakų bei Vilniaus rajonų. Scenoje bei kūrybinėse dirbtuvėse dalyvaus beveik 300 žmonių.

Į festivalį atvyksta daug jaunimo grupių, kurios pristatys ne tik tradicinį, bet ir šiuolaikinį požiūrį į savo tautos kultūrą. Todėl žiūrovai galės pasidžiaugti folkloro studijos „Veretionce“ atliekamomis rusų liaudies dainomis, pasiklausyti liaudies instrumentų ansamblio „Treščiotki“ muzikos improvizacijų bei kartu su choru „Cantemus“ iš naujo atrasti lenkiškų melodijų žavesį. Pasiilgusiems energingesnių ritmų naujas, uždegančias programas ruošia festivalio senbuviai – Visagino totorių ansamblis „Miras“, Kauno armėnų šokių ansamblis „Hajrenik“ bei Klaipėdos baltarusių dainų ansamblis „Kupalinka“. Na o festivalio pabaigai 19 val. scenoje – temperamentingos variacijos rusiško folkloro tema kartu su grupe „Prazdnik“ iš Visagino.

Muzikinio teatro sodelyje visą dieną veiks kūrybinės dirbtuvės, kuriose bus eksponuojami įvairiausių tautybių menininkų darbai. Ten pat kartu su patyrusiais meistrais lankytojai galės pasimokyti rišti žolynus ir verti karoliukų papuošalus, patyrinėti senąsias rusų tapybos technikas ar pasigrožėti armėnų metalo dirbiniais.

PROGRAMA

Nuo 12 iki 18 val.

Įvairių tautų kūrybinės dirbtuvės
Koncertas

Lietuvių folkloro ansamblis „Jotija“ (Kaunas)

Sužionių kultūros namų kapela „Świętojańska“ (Vilniaus raj.)

Vaikų folkloro studija „Veretionce“ (Klaipėda)

Rusų folkloro ansamblis „Vėčiora“ (Klaipėda)

Vokiečių kultūros bendrijos „Kulturverband“ ansamblis (Kaunas)

Popchoras „Zabava“ (Vilnius)

Rusų liaudies instrumentų orkestras „Treščiotki“ (Trakų raj.)

Mišrus jaunimo choras „Cantemus“ (Trakai)

Ukrainiečių vokalinė grupė „Kalina“ (Visaginas)

Totorių ansamblis „Miras“ (Visaginas)

Rusų vokalinis ansamblis „Ruskaja piesnia“ (Kaunas)

Rusų šokio grupė „Rodničiok“ (Visaginas)

Baltarusių dainos ansamblis „Kupalinka“ (Klaipėda)

Baltarusių instrumentų ansamblis „Natiurma“ (Klaipėda)

Armėnų ansamblis „Hajrenik“ (Kaunas)

Kauno rusų ansamblis „Nadiežda“ (Kaunas)

19 val.
Modernaus folkloro grupės „Prazdnik“ (Visaginas) koncertas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: