(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Balandžio 16 dieną Kauno regiono Turizmo informacijos centras (TIC) pradėjo naują turizmo sezoną. Jo naujiena – dviračių nuomos punktas Laisvės alėjoje.

Naujai pradėjusio veikti dviračių nuomos punkto paslaugomis pirmasis planavo pasinaudoti Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kuris specialią nuomos sutartį sudarė iš anksto. Deja, minti dviračių pedalų penktadienį meras negalėjo, nes dėl atidėtų lėktuvų skrydžių nespėjo grįžti į Lietuvą iš Briuselio.

„Dviračių nuomos punkto miestui tikrai reikėjo. Ne vienas turistas klausdavo, ar Kaune yra galimybė išsinuomoti dviratį ir taip keliauti po miestą“, – punkto atidarymo priežastį įvardino TIC vadovas Sigitas Sidaravičius.

„Džiaugiamės puikia iniciatyva ir atsiradusia nauja galimybe važinėtis dviračiais mieste kauniečiams ir turistams. Tikimės, kad ši paslauga tikrai taps populiari. Taip mes prisidėtume ir prie oro užterštumo mažinimo. Kaip žinoma, Kaune nutiesti nauji dviračių takai nuo Vilijampolės tilto prie Lampėdžių ežero. Tačiau čia darbai nesustoja. Tikimės, kad mieste netrukus bus nutiesta dar daugiau dviračių takų“, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Miestiečiams bei miesto svečiams šiuo metu siūloma 20 įvairaus tipo bei dydžių dviračių, kuriuos galima išsinuomoti valandai, dienai ar savaitei. Valanda pasivažinėti pasirinktu dviračiu kainuoja 10 litų, 4 valandos – 20 litų, o diena – 35 litai.

Visi dviračiai yra paženklinti policijoje. Norint juos išsinuomoti, teks sudaryti sutartį, o nuomininkas bus nufotografuojamas. Artimiausiu laiku planuojama atidaryti dar vieną dviračių nuomos punktą prie Kauno pilies.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: