© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuva iš esmės pritaria Vokietijos pozicijai palaikyti tik tokį planą, pagal kurį Graikija laikysis ankstesnių įsipareigojimų Europos Sąjungai, teigia finansų viceministras. Pasak Algimanto Rimkūno, Lietuvos pozicija dar gali kiek “grynintis”.

“Mes turime savo poziciją, kuri yra panaši į Vokietijos, kad Graikija turi vykdyti savo įsipareigojimus, tačiau plačiau pakomentuoti galėsiu jau po susitikimo”, – prieš euro zonos finansų ministrų susitikimą BNS telefonu iš Briuselio sakė A.Rimkūnas.

Pasak jo, Lietuvos pozicija dar gali keistis: “Posėdžio metu gali grynintis pozicija, nes žiūrėsime į situaciją, į Vokietijos išsakytą poziciją”.

Penktadienį euro grupės ministrai sprendžia dėl Atėnų prašymo pusmečiui pratęsti ES paskolos programą. Vokietija teigia, kad pritars tik tokiam planui, kuriuo Graikija laikysis anksčiau priimtų įsipareigojimų.

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius sako tikintis, kad Graikija ir jos kreditoriai Europos Sąjungoje sutars dėl “realistinio plano”, kuris leis šaliai likti euro zonoje. A.Butkevičius teigė, kad pastarosiomis Graikija parodė “tam tikrą lankstumą” ir “išsemtos dar ne visos derybų galimybės”.

Lietuvos premjeras sakė tikintis, kad Graikija liks euro zonoje, nes pasitraukimo pasekmes būtų sunku prognozuoti.

Slovakijos ir Estijos vyriausybių atstovai šiomis dienomis pareiškė, kad Graikijos pasitraukimas iš euro zonos nesukeltų labai skaudžių padarinių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: