(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Rytoj startuosiantis pirmasis Lietuvoje bagažinių turgus jau sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo ir teigiamų vertinimų.

Į Kaune esantį prekybos miestelį „Urmas“ šeštadienį, balandžio 10-ąją, kviečiami atvykti visi, kurie turi nereikalingų, nenaudojamų daiktų ir nori juos parduoti arba išmainyti į reikalingus daiktus.

„Sulaukėme labai didelio susidomėjimo ir pritarimo šiai idėjai. Žmonės skambina, rašo elektroninius laiškus, teiraujasi įvairių smulkmenų dėl prekybos sąlygų. Interneto forumuose ir socialiniame tinkle „Facebook“ vyksta diskusijos, dalinamasi informacija apie parduoti ar pirkti ketinamus daiktus. Akivaizdu, kad mūsų šalyje tokio turgaus labai trūko. Džiaugiamės, kad galėsime žmonėms padėti“, – sako renginio organizatorius Jonas Plenta.

Dauguma ketinančiųjų atvykti į renginį jau žino ką parduos ir ko ieškos turguje. Pasak J. Plentos, poreikiai patys įvairiausi: nuo narvelio žiurkėnui iki naudotų padangų.

„Didelė dalis dalyvių tikisi čia rasti įvairių interjero detalių, papuošalų, sendaikčių, knygų. Kiti ieškos ar patys parduos drabužių, naudotos buitinės technikos, namų apyvokos daiktų. Galiu tik pridurti, kad žmonės puikiai supranta šio turgaus idėją ir noriu dar kartą paraginti visus nesikuklinti, krauti į bagažinę viską, ko jums nereikia ir važiuoti čia, kur jūsų lauks bendraminčiai ir gera nuotaika“, – teigė J. Plenta.

Jis tikisi, kad bus sėkmingai įgyvendinta idėja bagažinių turgų paversti ne tik prekybos, bet ir nuoširdaus bendravimo, gero laiko praleidimo vieta.

Šį šeštadienį turguje savo pasirodymą surengs riedlentininkai, rodysiantys įvairius triukus. Akis paganyti turgaus dalyviai galės ir į išskirtinį bagažinių turgaus simbolį, specialiai dekoruotą „zaporožietį“. Tinkamą muzikinį foną garantuos specialus galingos audio aparatūros „prikimštas“ automobilis.

Idėją nelaikyti namie nereikalingų daiktų palaiko ir žinomi Lietuvos žmonės. Šį kartą rankinių ir papuošalų bus galima įsigyti iš dainininkės Dainos Bilevičiūtės rankų. Ateityje čia apsilankyti neatmetė galimybės ir Daiva Tamošiūnaitė–Budrė, Natalija Zvonkė bei kitos įžymybės.

Bagažinių turgūs bus rengiami nuo balandžio iki spalio mėnesio. Prekyba vyks kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį automobilių aikštelėje, esančioje „Urmo“ teritorijoje, prie Rytinės galerijos. Už prekybos vietą prekiautojams mokėti nereikės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: