Lietuvos moksleiviai labdarai jau paaukojo kone 1000 daiktų
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šiemet 17-oje Lietuvos mokyklų organizuojama masinė aukojimo akcija. Per du mėnesius surinkti daiktai – žaislai, rūbai, papuošalai, mokyklos reikmenys – prieš pat Kalėdas bus išdalinti tiems, kuriems paramos labiausiai reikia – vaikų namų, gausių bei asocialių šeimų vaikams.

Prie akcijos jau prisijungė ne tik akademinės bendruomenės, bet ir verslo atstovai.

Aukojimo akcija, kurios idėja iniciatorei kilo darant generalinę tvarką namuose, jau rodo pirmuosius rezultatus – paaukota kone 1000 įvairiausių daiktų.

„Susidomėjo 17 ugdymo įstaigų. Atsižvelgdami į tai, kad daugumoje iš jų mokosi per 1000 mokinių, tikimės, kad akcija bus grandiozinė. Kad šios prognozės ne iš piršto laužtos, patvirtina pirmieji rezultatai.

Mokiniai, grįžę po Vėlinių atostogų, griebė jautį už ragų. Jau paaukota apie 1000 įvairiausių daiktų. Tarp jų – ne tik smulkmenėlės, bet ir mobilieji telefonai, kompiuteriniai žaidimai, batai, striukės.

Vaikai išties labai dosnūs, su kolegomis iš jaunimogidas.lt kartais netgi pajuokaujame, kad vaikai daiktus iš namų, matyt, nešė tėvams nematant“, – dėsto VšĮ „Jaunimo gidas“ direktorė Žydrė Dargužytė.

Iki šiol pagal pateiktas ataskaitas daugiausiai paaukojusi yra Panevėžio „Vilties“ pagrindinė mokykla. Ne ką mažiau dosni ir Vilniaus „Žemynos“ gimnazija.

Dosniausia Lietuvos mokykla gaus dovanų iš Graikijos UAB „Simatra“ atvežtą mandarinų medį, kuris brandindamas vaisius primins, jog gėris grįžta bumerangu.

„Vaikai yra dosnūs, tik reikia mokėti su jais kalbėtis, įdomiai pateikti pozityvias iniciatyvas ir šie įsitraukia. Juk dalintis labai gera. Neseniai, kalbėdamasi su aktyviu trečioku Ignu, išgirdau įdomią jo mintį apie dalijimąsi, kuri labai artima netgi kapucinų vienuolio Tėvo Stanislovo pasaulėžiūrai – kas dalijasi, tas kuria, o kas neduoda, tas iš savęs atima. Taip pat manau ne tik aš, bet ir visa akciją organizuojanti jaunimogidas.lt komanda – jei nemoki dalintis, vadinasi, nieko neturi“, – apibendrina Ž. Dargužytė.

Po akcijos bus suorganizuoti kalėdiniai vakarai vaikų globos namuose „Gilė“, VšĮ „Vaikų laikinosios globos namuose – atsigręžk į vaikus“, Vilniaus gausių šeimų bendrijoje. Dovanos, surinktos kituose regionuose, – Utenoje, Marijampolėje, Panevėžyje bus išdalintos tų miestų vaikų globos namų auklėtiniams.

Akciją vaikinuos baigiamasis koncertas dosniausioje mokykloje – jame koncertuos geros valios atlikėjai. Į jį bus pakviesti prie akcijos prisidėję moksleiviai, pedagogai, verslininkai ir kiti socialinėms iniciatyvoms neabejingi asmenys.

VšĮ „Jaunimo gidas“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: