© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Gegužės 10-12 dienomis Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ automobilistams duris atvers tryliktoji automobilių, automechanikos ir laisvalaikio transporto priemonių paroda „ALT 2013“.

Kas antri metai rengiama paroda – vienas populiariausių ir mėgiamiausių „Litexpo“ renginių, sutraukiantis ne vieną tūkstantį lankytojų. Šiemet beveik 17 000 kv. metrų plotą užimsiančioje ekspozicijoje savo produkciją ir naujoves pristatys apie 70 automobilių verslo atstovų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos. Tai ne tik naujais automobiliais prekiaujančios bendrovės, bet ir kompanijos, kurios Lietuvos vairuotojams siūlo automobilių aksesuarus, automobilių priežiūros tarnybų įrangą, padangas, eksploatacines medžiagas – alyvas, dažus kėbulams, aušinimo skysčius ir aibę kitokių mūsų vairuotojams reikalingų paslaugų.

Parodoje vyks ir seminarai bei diskusijos, kurių tema – ekonomiškas vairavimas. Nuo gruodžio 31 dienos įsitvirtinsiant reikalavimui mokyti jaunuosius vairuotojus ekonomiškai vairuoti automobilį, savo žinias gerokai anksčiau, jau „ALT 2013“ parodoje pagilinti galės tiek pradedantieji ar mažą patirtį turintys vairuotojai, tiek juos mokantys instruktoriai. UAB „Ecodriving LT“ rengiamose konferencijose pravartu būtų apsilankyti ir didesnę patirtį turintiems vairuotojams, kurių kišenes vis stipriau krato augančios degalų kainos.

Automobilių sporto entuziastai apie sportinį vairavimą ar jo pritaikymą vairuojant gatvėse galės padiskutuoti su geriausiais Lietuvos lenktynininkais. Kartu – pasisemti iš jų patirties ir išmokti visą profesionalaus lenktynininko pradžiamokslį. Sporto gerbėjai galės apžiūrėti sportinius automobilius, pabendrauti su jų savininkais.

Parodos dalyviai lankytojams žada ne tik savo produkcijos pristatymus, tačiau ir pramogas: „Inter Cars“ komanda visos parodos metu praeivius kvies ieškoti prizų automobilio rate, o „Bosh“ surengs viktoriną gudriausiems automobilių žinovams. Sumaniausieji diagnostikai, radę tam tikrus komponentus tikrame automobilyje bus apdovanoti.

Žinoma, daugiausia smalsuolių sutrauks naujausi „Fiat“, „Ford“, „Mazda“, „Mitsubishi“, „Hyundai“, „Renault“ ir kiti automobilių modeliai. Atskiroje ekspozicijoje bus galima apžiūrėti Lietuvoje sukurtus elektromobilius.

Paroda vyks gegužės 10-12 dienomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: