(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos studentų atstovai skatina Ukrainos studentų savivaldą kurti Vakarų demokratijai artimą bei nepriklausomą studentų atstovavimą.

„Ukrainos studentų sąjunga pastaraisiais metais išgyveno nemažai struktūrinių pakeitimų. Atsižvelgiant į Ukrainos šiandieninę vykdomą politiką, pastebima, jog kalbėti apie demokratinį bei skaidrų studentišką judėjimą šalyje dar anksti, bet kitų valstybių studentų organizacijų skatinami bei remiami, jie tai gebės padaryti kur kas greičiau“,- teigė Lietuvos studentų sąjungos (LSS) viceprezidentė tarptautiniams ryšiams Karina Ufert.

Atsižvelgdami į susiklosčiusią situaciją, pasak K. Ufert, Lietuvos studentų atstovai jaučia atsakomybę visokeriopai remti ir prisidėti prie šios organizacijos stiprinimo bei pasitelkti kolegas iš kitų Europos šalių tam, kad Ukrainoje sėkmingai gyvuotų Vakarų demokratijoms artima Studentų atstovavimo tradicija.

Pirmiausia, LSS nuo 2010 metų drauge su Ukrainos ir Lietuvos šalių studentų atstovais intensyviai bendradarbiaus tarptautinių projektų bei mokymų srityje. Be to, ketinama surengti ne vieną studentų atstovų partnerystės vizitą, kurių dėka, bus artimiau susipažįstama su kaimynystės valstybių studentų savivaldų vykdoma veikla, pasiekimais bei galimomis organizacijų bendradarbiavimo sritimis.

K. Ufert akcentavo, jog remdamiesi įgauta patirtimi, Lietuvos studentų atstovai įgyvendins vieną iš savo tarptautinės veiklos prioritetinių sričių, o Ukrainos studentai galės efektyviau kurti bei plėtoti demokratinį ir nepriklausomą atstovavimą šalies studentams.

Pasak LSS viceprezidentės, dėl Ukrainos studentų savivaldos vykdomos veiklos bei demokratinio atstovavimo trūkumo šalies studentams buvo svarstoma nutraukti organizacijos narystę Europos studentų sąjungoje (European student union – ESU). Pastarasis klausimas buvo iškeltas ESU Tarybos posėdyje, vykusiame lapkritį Lenkijoje.

Atsižvelgdami į Tarybos posėdyje susidariusią padėtį, Lietuvos studentų atstovai drauge su Švedijos ir Estijos studentais išreiškė palaikymą Ukrainos studentų organizacijai. LSS akcentavo, jog šiuo atveju organizacijos narystės nutraukimas atspindėtų tiesioginį bėgimą nuo esamos problemos nei jos sprendimą. ESU Tarybos posėdžio nariai atsižvelgė į LSS palaikymą ir svarstoma narystė sąjungoje buvo pratęsta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: