Modernizuos S. Dariaus ir S. Girėno futbolo stadioną
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį, rugpjūčio 29 d., Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis savo kabinete priėmė Lietuvos futbolo federacijos prezidentą Liutaurą Varanavičių bei VšĮ S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro atstovus.

Sėkmingai pasibaigusiame susitikime buvo pristatyti planai rekonstruoti Kaune esantį stadioną ir pakelti jo klasę iki FIFA (Tarptautinė Asocijuoto Futbolo Federacija) 4 kategorijos stadiono – tokiame stadione galėtų vykti Čempionų lygos rungtynės, Europos taurės mačai.

Aukštesnės klasės („Elito“) stadionuose vyksta ne žemesnio rango kaip Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynės.

„Džiugu, kad vyksta geranoriškas bendradarbiavimas su Lietuvos futbolo federacija. Tikimės, kad šis tarpusavio supratimas duos puikių rezultatų ir Kaune išvysime dar ne vieną pajėgiausią pasaulio ekipą“, – sakė Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis.

Šiuo metu bus pradėti rengti visi reikalingi dokumentai dėl rekonstrukcijos pradžios. Pagal pirminius skaičiavimus, vietoje dabartinio tablo bus įrengta nauja tribūna, šildoma stadiono aikštė, avarinis stadiono apšvietimas, atsarginis elektros generatorius, liftas žmonėms su negalia.

Kaip vienas pagrindinių darbų minėtas viršutinių stadiono tribūnų kapitalinis remontas.

Planuojama, kad investicijos sieks apie 12 milijonų litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: