Mokiniams pristatomos naujos mokymosi užsienyje galimybės
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Nuo 2012 m. dalyvauti individualaus mobilumo programoje ir įgyti tarptautinės mokymosi patirties galės ne tik Lietuvos studentai, bet ir mokiniai.

Naują Comenius programos individualaus mokinių mobilumo veiklą administruos Švietimo mainų paramos fondas.

Planuojama, kad 2012–2013 mokslo metais pagal šią veiklą mokytis kitoje šalyje galės daugiau nei 40 Lietuvos bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų mokinių, ne jaunesnių nei 14 metų amžiaus.

Mokinys užsienio mokykloje galės mokytis nuo 3 iki 10 mėnesių.

„Tai pirmoji individualaus mokinių mobilumo programa Lietuvoje, kuri finansuojama ne iš privačių fondų. Naująja veikla skatinsime ilgalaikį Europos mokyklų bendradarbiavimą.

Jau antrą dešimtmetį sėkmingai administruodami Erasmus studentų mobilumą, stebime teigiamą programos poveikį dalyvių asmeniniam ir profesiniam tobulėjimui, todėl neabejojame ir mokinių mobilumo veiklos sėkme“, – teigia Švietimo mainų paramos fondo direktoriaus pavaduotoja Gražina Kaklauskienė.

Dalyvaudami Comenius individualaus mokinių mobilumo veikloje Lietuvos jaunuoliai turės galimybę įgyti naujų žinių, išmokti užsienio kalbų, ugdyti pilietiškumo ir tarpkultūrinio bendravimo įgūdžius. Ne tik mokiniai, kurie vyks mokytis į užsienio mokyklas, bet ir tie, kurie mokysis greta iš kitos šalies atvykusio bendraamžio.

Mokyklos, norinčios dalyvauti individualaus mokinių mobilumo veikloje, paraiškas Švietimo mainų paramos fondui turės pateikti iki šių metų gruodžio 1 dienos.

Mokyklos taip pat turės atitikti svarbų kriterijų – mokinių mobilumas galimas tik tarp tame pačiame Comenius mokyklų partnerystės projekte šiuo metu dalyvaujančių ar anksčiau dalyvavusių mokyklų.

Rudenį fondas planuoja organizuoti konferenciją, per kurią bus pristatyta ši nauja veikla.

Pastaraisiais metais į Comenius individualaus mokinių mobilumo veiklą įsitraukia vis daugiau šalių, o kartu ir mokinių. 2010–2011 mokslo metais veikloje dalyvavo 13 šalių, mobilumo galimybėmis pasinaudojo 672 mokiniai.

Numatyta, kad 2012–2013 mokslo metais dalyvaus daugiau nei 20 šalių, o visoje Europoje mobilumo veikla pasinaudos daugiau nei 3000 mokinių.

Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: