(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Anykščių regioninio parko direkcija kartu su Anykščių miškų urėdija į miško sodinimo talką pasikvietė keturiasdešimt jaunųjų miško bičiulių. Sodinti medelius Pavarių girininkijoje talkino moksleiviai iš Anykščių J. Biliūno ir Svėdasų J. Tumo-Vaižganto gimnazijų bei Raguvėlės pagrindinės ir Troškūnų K. Inčiūros vidurinių mokyklų.

Pavarių girininkijoje atželdinamas plotas buvo iškirstas prieš du metus, liko nemažai šakų ir kelmų, tad iškasti duobę medeliui – ne toks jau lengvas darbas. Tačiau moksleiviai nepabūgo ir ėmėsi sodinimo darbų. Miškininkai buvo paruošę darbo įrankius ir eglučių sodinukus. Moksleiviai dirbo taip sparčiai, kad eglių sodinukų teko atvežti papildomai.

Medelių sodinimo organizatoriai moksleivius pavaišino koše ir įteikė po dovanėlę – atšvaitą. Jaunieji talkininkai atsidėkojo koncertu ir meninėmis improvizacijomis gamtoje. Kiekviena miško bičiulių grupė per šokį, vaidinimą ir dainą išreiškė miško sodinimo tematiką.

Anykščių regioninio parko direkcija ir Anykščių miškų urėdija dėkoja minėtų mokyklų moksleiviams už pagalbą atželdinant mišką, tikėdamiesi, kad ir moksleiviai labiau mylės ir saugos gamtą, taupys gamtos išteklius.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: