(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

„Muzika – mūsų kalba 2“ – tarptautinis jaunimo mainų projektas, kurį liepos 12 – 24 dienomis vykdo Marinos Mižigurskajos vidurinė mokykla. Tai puiki galimybė jaunimui dalyvauti tarptautiniame pokalbyje ir bendradarbiavime, keliant Euro-samonę ir Euro-pilietiškumą, ugdant bendravimo ir tolerancijos įgūdžius.

2008 metų vasarą Bautcene (Vokietijoje) vyko pirmas projekto etapas, kuriame dalyvavo 32 jauni žmonės iš Vokietijos, Portugalijos, Lenkijos ir Lietuvos. Projekto metu kilo idėja įtraukti į veiklą naujus dalyvius iš Portugalijos. Antro etapo pravedimo vieta buvo parinkta neatsitiktinai. Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009 toliau plečia savo kultūrinį paveldą.

„Muzika – mūsų kalba 2“ projekto metu jaunimas ir jų kuratoriai (42 žmonės nuo 16 iki 25 metų iš 5 Europos šalių: Vokietijos, Portugalijos, Rumunijos, Lenkijos ir Lietuvos) galės pažinti vienas kitą geriau, suprasti ir pajusti Europos šalių kultūrų, papračių, tradicijų ypatumus, pagerinti užsienio kalbų žinias, dalyvauti diskusijose, kurios yra svarbios ir aktualios šiuolaikinės Europos jaunimui. Jauni žmonės išbandys savo jėgas šešiose gitaros, vokalo, klavišinių, mušamųjų, šokio ir video-animacijos užsiėmimuose.

Apie muzikinį šou liepos 23 d.

Mainų pabaigą vainikuos muzikinis šou, kuriame atsispindės dalyvių asmeniniai ir muzikiniai įgūdžiai. Šių metų gegužės mėnesį vykusio dalyvių ir vadovų išankstinio vizito metu buvo svarstomos pagrindinės temos, kurios atsispindės muzikiniame šou, t. y. švietimo, bedarbystės, socialinės nelygybės problemos, nepagarba ir abejingumas jaunimo aktualijoms ir sunkumams. Mes netrokštame pakeisti pasaulio, mes tiesiog norime, kad mus ir mūsų problemas pastebėtų – tai pagrindinė šou tema.

Pasirodymas tikrai bus įsimintinas, apims daugelį muzikinių žanrų: džiazą, roką, pop muziką, kantrį ir daugybę originalių orkestro atliekamų kompozicijų. Būtinai išgirsite portugalų fado, pamatysite uždegančius rumunų šokius ir tai, ko niekas dar nežino – juk pačios originaliausios idėjos gimsta kūrybos metu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: